antradienis, gegužės 16, 2006

Malda ir Dievas


Gražiausios krikščionybės maldosKaimelio kunigas buvo šventas žmogus, todėl parapijiečiai, kai tik prispausdavo nelaimė, nuolat kreipdavosi į jį pagalbos. Tada jis pasitraukdavo į vis tą pačią atokią girios vietą ir sukalbėdavo tik jam žinomą maldą. Dievas visada ją išgirsdavo ir pagelbėdavo kaimui.

Kai jis mirė, žmonės pagalbos kreipdavosi į jį pakeitusį kunigą, kuris nebuvo šventas, bet žinojo tą atokią girios vietą ir anos maldos paslaptį. Taigi jis sakydavo taip:

- Viešpatie, tu gi žinai, nesu aš šventas, bet tikiu, kad nepanaudosi to prieš mano žmones, tad išklausęs maldą ateik mums padėti.

Ir Viešpats išgirsdavo jo maldą ir pagelbėdavo kaimui.

Kai ir šis mirė, žmonės ištikus nelaimei pagalbos kreipdavosi į jį pakeitusįjį, kuris mokėjo maldą, bet nebežinojo tos vietos girioje. Taigi jis sakydavo taip:

- Viešpatie, negi tau svarbu vieta? Argi bet kokia vieta netampa šventa vien nuo tavo buvimo? Tad išklausęs mano maldą ateik mums padėti.

Ir vėl Viešpats išgirsdavo jo maldą ir pagelbėdavo kaimui.

Kai ir jis mirė, o žmones užklupdavo nelaimės, jie kreipdavosi į jį pakeitusį kunigą, kuris nebežinojo nei tos maldos, nei vietos girioje.Taigi jis sakydavo taip:

- Juk ne žodžiai tau rūpi, Viešpatie, bet kenčiančios širdies šauksmas, tad išklausęs mano maldą ateik mums į pagalbą.

Ir vėl Viešpats išgirsdavo jo maldą ir pagelbėdavo kaimui.

Po šio kunigo mirties žmonės ištikus nelaimei skubėdavo pas jį pakeitusįjį, kuriam labiau nei malda rūpėjo pinigai. Jis sakydavo Viešpačiui:

- Koks gi tu Dievas, jei lengvai galėdamas pašalinti vargus, kuriuos pats mums ir atsiunti, nenori pajudinti net mažojo pirštelio, kol nepuolame prieš tave keliaklupsti maldauti? Galiausiai elkis kaip tau patinka.

Ir tai taręs jis grįždavo prie savo kasdienių darbų.

Dievas dar kartą išgirsdavo jo maldą ir pagelbėdavo kaimui.

Anthony de Mello


8 komentarai:

  1. Fainiai:) Ypac man patiko paskutinis atvejis:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Absurdo modelis. O rašyti, aptarinėti absurdą... R.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is sio anekdoto interpretacija galima parasyt :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prasome apsilankyti www.dievas.net tinklalapyje ir viska suprasite apie Dieva.

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Ir VISKĄ SUPRASITE apie Dievą" :)!!!...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jo, stipriai išsireiškė anonimiškas :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki..kaip manote, kas laukia Paskutinio Teismo diena puolusio angelo Liuciferio. Niekur nerandu.Kaip manote, ir ka skaitete apie tai? Kuo daugiau atsakymu, tuo daugiau zinios;)Kas skaitysite, parasykite savo nuomone.:)Dievo_vaikas..:);)

    AtsakytiPanaikinti