ketvirtadienis, lapkričio 30, 2006

Apklausa


Taigi, pirmoji apklausa parodė įdomių dalykų. Galima spėti, kad turime duomenis tų žmonių, kuriuos neformalų tinklapis daugiau ar mažiau sudomino. Kadangi tinklapis krikščioniškas, tai naturalu, kad didelė dalis balsavusių buvo krikščionys. Katalikų dauguma be abejonės atspindi Lietuvos situaciją. Čia tik nežinome bažnyčios narių įsitraukimo į savo bendruomenes aktyvumo.
Tačiau smagu, kad čia užsuka ir nekrikščionys (netikintys arba išpažįstantys kitą tikėjimą). Tarp balsavusių tokių buvo net ketvirtadalis.
Nustebino tai, kad net du iš penkių save identifikuojančių kaip krikščionys nevaikšto į bažnyčią.
Situacija vėlgi nėra aiški. Mat nevaikščiojimas į bažnyčią gali reikšti įvairius dalykus: ar tai reiškia, kad jie tik kultūriškai, kaip ir dauguma lietuvių, identifikuoja save kaip krikščionys; ar jie yra gyvai įtikėję, tik neranda bendruomenės. Galbūt dar kokie kitokie atvejai. Padariau naują apklausą, kuri vėlgi bus nepilna, todėl būtų labai šaunu, jei tie žmonės, kurie save vadina krikščionimis, bet nevaikšto į bažnyčią, nepatingėtų to dalyko pakomentuoti ir po šiuo įrašu.
Nežinau, ar kas Lietuvoje buvo daręs tyrimus šia tema. Gal mums pavyks įžvelgti kokias tendencijas?

Papildymas 2006.12.23
Jau turime antrosios apklausos rezultatus>>
Taigi, įvairios yra priežastys dėl ko žmonės nevaikšto į bažnyčią.
O dėl bažnyčios lankymo, tai anketos atsakymai rodo, kad per šias Kalėdas bažnyčios turėtų būti perpildytos šventinių lankytojų.

2007.02.10
Pagalvojau, kad kol neatėjo Velykos, pats laikas apklausą apie Kalėdas uždaryti. Rezultatai parodė, kad tik mažesnei pusei mūsų tinklapio lankytojų Kalėdos yra Jėzaus gimtadienis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą