šeštadienis, rugpjūčio 25, 2007

Gyvenimo problemos sprendimas [Lellote]

Dvasinis gyvenimas

Dievas veikia nuolat mumyse savo Malone.Tik reikia sugebėti tą veikimą pastebėti.
Atkreipti dėmesį į tą Kristaus buvimą ir veikimą-dvasine kalba reiškia:turėti vidinį gyvenimą.
Tokiu būdu, tas gyvena vidiniu gyvenimu, kuris supranta, kad jame gyvena Dievas ir kuris stengiasi su ta jame gyvenančia realybe suderinti savo mintis, žodžius ir darbus.
Gyvendami kūne, mes ir savo vidiniu žvilgsniu kiek galime ieškome įkūnytos būtybės;todėl mes ir Dievą geriau pristatome Kristaus žmogiškame pavidale ir savo vidinį gyvenimą suprantame kaip bendravimą su Kristumi.
Todėl vidinio gyvenimo prasmė galų gale gali būti suvedama į paprastą šauksmą:'' Su Tavim, Viešpatie''
Tobulumo užbaigimas-jo buvimo prasmė ir apvainikavimas-tai artumas su Dievu.Betgi tą artumą pasiekia palyginti nedaug sielų.Daugelis jį laiko net negalimu;kodėl taip? Pagrindinė priežastis-tai mūsų pripratimas galvoti apie Dievą kaip apie kažkur toli esantį.Ar aš galiu prisiartinti prie to, kuris niekada nesti su manim? Artimumas reikalauja čia pat esančio...(R.Pliusas,''Dievas mumyse'')

14 komentarų:

  1. Hmm, o ka daryt jei nerandi gyvenime prasmes? Zinai viena, kad tavo gyvenimo tikslas yra tarnauti Dievui, bet juk negalima atsiribot nuo sio gyvenimo, kai jame gyveni??? Tik tiek kad visos vertybes ir visi dalykai ko galima butu jame siekt atrodo beprasmiski... pinigai, kas tai? jie neduoda nieko, kaip ir prabangus dalykai, tik netikruma... tiesa suteikia daugiau galimybiu bet vistiek jie netraukia ir nemotyvuoja... vnz jauciuosi patekes y akligatvy, gal kas ka galit is savo patirties patart? ps. vienuolynai ir tapimas kunigu manes nedomina, esu per daug radikalus tam ir man labiau patinka bendraut su netikinciais, pas juos daugiau potencialo...

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai pažystamas jausmas man apie tai ką rašai...
    jaučiu kad tas akligatvis veda prie kažkokio apsisprendimo,,,bet suvokiau,kad net apsispresti be Dievo negaliu...
    eičiau į vienuolyną, jeigu būtų tokia Dievo valia...bet kolkas,,,,

    blogiau yra žinoti,kame gyvenimo prasmė,ir negalėti jos pasiekti, ja gyventi...esu tarsi anapus visko, ka vertinu..bet tuopačiu turiu progą įvertinti laikinus dalykus,,tai irgi vertinga..

    man trūksta vilties gyvenime...bet žinau, kad JIS čia yra...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kvailas atsakymas, bet visgi atsakymas- visiem atsakymas y siuos klausimus yra kitoks, individualus ir tik pats zmogus gali jy rast, tik jis pats zino ko jis nori. Neishsamus atsakymas bet... kol kas tiek

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuėjau ilgą ir sunkų TIESOS ieškojimo kelią. Pažinau VIEŠPATĮ, JO darbus, tikslus ir pats susiliejau su JUO. Dabar man visiškai aišku žmogaus paskirtis žemėje ir visa, kas čia vyksta. Pradžioje būna viskas labai paradoksalu, painu ir neaišku. Kai atrandi, suvoki, šydas, kuris uždėtas dėl to, kad žmogus ieškotų, nukrenta. Aišku, ieškojimo kelias įpatingai sunkus, painus ir sunkiai pakeliamas. Jeigu žmogus neieško, jis ir pasilieka su amžinais klaustukais, kuriuos vėliau ir visai pamiršta. Jeigu žmogus ieško atsakymų kurioje nors religijoje, jis papuola į dar didesnes pinkles. Taigi, niekas kitas negali žmogui atsakyti įegzistencinius klausimus, tik jis pats gali tai surasti.
    Aš gi, galiu pasakyti tik tiek; kas suras raktą - teatrakina. Kas turi kuom - tesuvokia.
    Nuoširdžiai ieškančiam (ne dėl smalsumo), vieną kitą, mažą TIESOS mintį (metaforos forma), tolimesniam ieškojimui, galima atskleisti, bet.., aš dar nesutikau bent kiek tikraiieškančio ir verto tiesos mokinio.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime, kaip suprantu, susiliejęs su „JUO“ dabar pats nori tapti mokytoju, bet „tikrai ieškančio ir verto tiesos mokinio“ dar neradai. Ar teisingai supratau?
    Įdomu, iš vienos pusės lyg ir šydas nuo akių, iš kitos pusės, „ypatingai sunkus, painus ir sunkiai pakeliamas“ kelias? Hm...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man trenkia žiauriu fanatizmu:)

    bet tu rašai tu žinai...
    ką čia aš paprastas žmogelis galiu žinot...

    AtsakytiPanaikinti
  7. nuejau? ne dar nenuejau viso skausmo kelio, ir tiesos visos nepazinau, kai numirsiu bus aisku visi atsakymai, ir kas cia ant zemes vyksta. Dabar zinau tik tiek, kad tarp zmoniu reikia skleisti meile,sviesa,tiesa,o ne zinias:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimui... zinai netikiu as tavim ir nors tu ka, o zinai kodel? todel kad as ir visada ieshkau ieshkau ieshkau, ir bent kol kas visada randu atsakymus, bet kai jau tik pradedi atsipalaiduot ir galvoji kad jau viska ka reik supratai, atsiranda vis nauji klausimai, nauju ziniu poreikis ir tt... ir taip be galo. Ir tikrai netikiu kad gyvenime ateis toks laikas kai jau nebebus ko ieshkot, netikiu!!! Jei teigi kad jau viska zinai, reishkia tu paprasciausia apsimetineji... nors zn tai primena man mane priesh gal pora metu, gal seniau... ir arba ateity tu pamatysi klydes arba tau jau neber ka sioj zemej veikt... kol neishgirsiu ish taves bent kazkokios tiesos ishskyrus pagyras tol netikesiu tavim!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ne, Simonai, nieko nemokysiu, nes perlai... nebarstomi.
    Taip, Indre, "fanatikas", ir tik taip atėjau, taip einu toliau. Niekas neras abejodamas, stovėdamas, rūpindamasis tik savo žemišku gerbūviu, ar klūpinėdamas bažnyčiose ir laukdamas stebūklų. Prieš 2000m. irgi buvo vienas "fanatikas", gal net didžiausias žmonijos istorijoje, bet, kas sugebėjo, suvokė tą "fanatiką". Neieškantys ir abejojantys išnyko regeneracijos dulkėse. Didžiausia dauguma ir toliau nieko nesuvokia.
    Ne, Indre, kai numirsi, jau nieko nesužinosi, nes taves nebus jokioje dimensijoje (tai pagrindinė žmonių mąstymo klaida), nes savo, ieškojimui skirtą laiką, būsi praleidus tuščiai, o jei kažkiek ir turėsi, bus atimta (neužskaityta).
    Taip, Tomai, visko nežinosi niekada, nes JIS yra amžinas ieškojimas ir amžinas atradimas. Kas sakosi žinąs viską - nežino nieko. Tik JIS ir aš - esame viena (vientisa ir nedaloma), viena kryptis, vienas tikslas. Mes esame, amžinas judėjimas ir ramybė.
    Sakai, kol neišgirsi tiesos, nepatikėsi.., tik ar esi bent kiek pasiruošes tam, ar turi bent kiek ieškojimo patirties ir subrandinto suvokimo, pažinti JĄ? Gal tu JĄ, jau, girdi..?
    Ir dar; aš tiek gerai žinau kur link einu, kad jokie žmonių, esančių toli nuo TIESOS , komentarai man neturi jokios reikšmės, bet, kad prabilau, tame glūdi priežastis...
    Taigi: Kas turi kuom - tesuvokia. Kas neturi - tenesivargina.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimui:
    Kad ir ka tu gali man pasakyt, nemanau kad tai mane shokiruotu ar kazkaip kitaip priblokstu, kad tipo negaleciau to suvokt... Nenoriu cia dabar metytis tusciais zodziais ar kazkokiais yrodinejimais, esme kad tu negali manes pribloksht. Ar gali ytikint kazkuo mane? Na priklauso nuo to ka pasakysi...
    Tavo shnekejimo maniera man primena viena mano drauga, bet va toks tvirtas ysitikinimas kazkuo... na gal ir gerai, kai zinai ko gyvenime sieki, bet kai tas ysitikinimas susimaisho su ego tada gali ir nudegt, atsargiai! Nors pas paty gal ir ta pati problema egzistuoja... Negalima tau duotu dovanu kelti auksciau visko, auksciau kitu zmoniu... nes ne tam jos duotos, cia patarimas ir tau ir sau paciam! na va, tai turi ka pasakyt dar?

    ps. Daznai kai zmones sako kad jie kazka zino, jie paprasciausia nori atsiriboti nuo butinybes mastyti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. nenoriu kabinėtis, bet fanatiku aš tavęs irgi nevadinau. Daug tiesos ir tavo ir Tomo žodžiuose. visa tai galima pritaikyti gyvenime arba ne.
    Anonime, tau yra iškilusi reali grėsmė tapti egoistu ir ''didžiu'' mokytoju, nieko nematančiu aplink apart savęs, tikiu ,kad taip neatsitiks, vien todėl kad tu manai esantis kartu su JUO, [tikiu turi omeny Dievą]jaučiasi baisiai didelis įsimylėjimas į save,,,gaila, bet man tai yra problema,,reiktų rasti aukso vidurį.
    Beje aš ir esu ta regeneruojanti dulkė, kuri išnyks, nes toks žmogaus likimas. nIeko neatidedu kitam gyvenimui, ką galiu darau ir ieškau dabar. Sprendimus ir išvadas taip pat darau.
    beje anonime esi gan griežtas su tuo tikslu. kartais neprabėk pro luošą širdį, kai matai tolumoj boluojantį medalį..:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. ps. tavo anonime minimas fanatikas buvo Dievas-tu toks nesi.net jeigu ir sakaisi toks esas. Jezus buvo stalius-paprastas zmogus.visas darbas , kuri Jis atliko buvo didysis stebuklas,dėl ko klupinėja baznyciose zmonės.[nors ir nematau tam tikslo]
    krikscionybė-nuostabus fanatizmas,kuriuo turetu buti uzsikretes visas pasaulis giliaja prasme, tikiu,kad bent is dalies taip jau seniai yra nuo sukurimo pradzios,,,mums truksta pazinimo,vienas kito suvokimo,,ir t.t. ir pan.ka padarysi:)bet baisiausia,kai nera meilės:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. ''Ne, Indre, kai numirsi, jau nieko nesužinosi, nes taves nebus jokioje dimensijoje (tai pagrindinė žmonių mąstymo klaida), nes savo, ieškojimui skirtą laiką, būsi praleidus tuščiai, o jei kažkiek ir turėsi, bus atimta (neužskaityta).''

    tai koks tikslas ko nors siekti? vis tiek jokios prasmes,,manes nebus..visi mano atradimai ir zinios bevertes,,viskas bus atimta,,tai kam visas gyvenimas? kam?
    manau cia klaida ne as darau anonime.

    AtsakytiPanaikinti