pirmadienis, sausio 09, 2006

Metukai :)

Pažiūrėjau - jau šioks toks gimtadieniukas. Lygiai prieš metus su Simonu įkėlėm po įrašą į šį neformalų blogą.
Jei pažiūrėsim statistiškai - blogą pamatė virš 11 tūkstančių unikalių lankytojų. Taigi netoli tūkstančio per mėnesį. Ne kažin kiek, bet tie, kurie per google ieškojo ko nors krikščioniška tematika, turbūt jau turėjo progos čia užsukti.
Bandėme parašyti ir patys temomis, kurios mums pasirodė aktualios; stengėmės pateikti ir kitų žmonių įdomias mintis.
Labai dėkoju visiems komentavusiems ir asmeniškai parašiusiems atsiliepimus. Ir ateity lauksim dar gausesnių atsiliepimų ir diskusijų. Mums labai svarbu turėti atgalinį ryšį.
Buvo ir ne visai džiugių dalykų bloge, kai diskusijos virsdavo įžeidinėjimu. Tokių dalykų tikrai turėtume vengti. Juk savo nuomonę galima pasakyti be kitų žmonių įžeidinėjimo ir etikečių klijavimo. To ir turėtume siekti. Manau, kritika yra labai sveikas dalykas. Kritika turėtų padėti susimąstyti, pamatyti tiesą, išsilaisvinti. O jei kritika tik dėl sportinio įdomumo ir tam, kad kritikuojantis galėtų pasipuikuoti savo teisumu įžeidinėdamas kitą, tai kad ir kokiom gražiom krikščioniškom sąvokom bus apvilkta - ji nieko bendro su krikščioniška tiesa neturi.
Noriu priminti, kad šis neformalų projektėlis yra interneto platybėse susitikusių bendraminčių bendras kūrinys ir visi norintys prisidėti savo įnašu yra laukiami.
Per metus buvo ir gyvo bendravimo, ir mini susitikimų. Tik tai įvykdavo labiau spontaniškai ir neorganizuotai. Yra minčių padaryti ir labiau organizuotų susitikimų su kokia programa. Bet čia jau viskas priklauso nuo mūsų visų neformaluose rašančių ir skaitančių norų bei iniciatyvos, taigi jei turit idėjų rašykit.

3 komentarai:

  1. Su tuo ir sveikinam ir linkim kantrybes ir tolerancijos, ko "Neformalams" šiais metais netrūko.Šaunuoliai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki!
    Gavau jusu straipsneli apie 'neformalai' gimtadieni :) Dziaugiuosi kartu su jumis, kad esate. As jusu puslapi atradau tik pries menesi ir labai nudziugau pamaciusi jame tiek puikiu straipsniu :) Kai kurie is ju mane taip paliete, kad suskubau ir draugams pasiulyti paskaityti. Jiems taip pat patiko. Prisiregistravau prie jusu forumo, bet ten nelabai didelis aktyvumas ir dar neissiaiskinau kaip veikia ta sistema. Ateity, gal noreciau ir pati pabandyti kazka parasyti. Tik net nedidelio straipsnelio parasymas uzima nemazai laiko ir nesinoretusi rasyti bet ko ir bet kaip. Todel tai kol kas yra mano sirdy tik kaip troskimas. Labai patiko jusu mintys apie kritika. Pritariu, kad kritika turetu padeti susimastyti ir pamatyti tiesa. Manau, jog su tais kurie patys sau gali buti kritiski butent taip ir vyksta. Kartais ta kritika neapgalvota ir karsta buna del to, kad visada yra smagiau apie save galvoti geriau :) bet aciu Dievui, kad turime Kristu - Sutaikintoja! Prisimenu kaip nuolat "pesdavausi" su savo sesute :) - mes niekaip negaledavome sutarti del vienos ar kitos nuomones. Kol viena diena abiem Viespats prabilo per ta pacia Rasto eilute : "Bet dabar Kristuje Jezuje jus, kadaise buvusieji toli, per Kristaus krauja tapote artimi. Nes musu sutaikinimas yra Jis, is abieju padares viena ir sugrioves mus skyrusia siena" ( Ef.2,13-14). Nors pagal konteksta si vieta kalba apie tai, kad pagonys, per tikejima Kristumi, tampa Dievo tautos - Izraelio ir visu jiems skirtu pazadu bendrapaveldetojais. Mums ji prakalbo apie tai, kad nors esame toli viena nuo kitos savo nuomonese, bet Kristus padeda mums buti ir pasilikti vienybeje ir Jis padeda sugriauti bet kokia mus skyriancia siena. Kadangi, Jis yra Tas, kuris mus vienija :) Laikui einant pradejome vis maziau gincytis iki "pestyniu" ir ismokome isiklausyti i kitokia nuomone. Bet tas pasikeitimas yra netrumpas procesas, vykstantis iki siol.
    Kadangi prisiregistravau prie jusu forumo buvo noras pasidalinti su kazkuo ir savo mintimis, nes tai ka perskaiciau mane paliete.
    Linkiu Jums dar daug del Viespaties nuveikti ir siuose Naujuose Metuose!
    Su pagarba - skaitytoja Regina

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika atvykusi, Regina:)
    Visada malonu ir beprotiskai dziugu, kai isdygsta is nezinomybes dar koks zmogutis, paliestas Dievo Dvasios:)
    Slove Jam, kad vyksta nuostabus darbas:)

    AtsakytiPanaikinti