ketvirtadienis, sausio 26, 2006

Turime laisve ....?


Delacroix "Laisve vedanti zmones"


Turime laisve, gavome "dovanai"... bet ar mokam ja naudotis?

7 komentarai:

  1. Aha, laisvė jau toks dalykas, kad ja tiesiog naudojamės arba ne. O gal kartais nepastebim, kas ir kaip mus pavergia ir tik galvojam, kad naudojamės laisve?
    Tikrai, geras klausimas. Tik platokas šiek tiek ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir visgi aš manau, kad laisvė yra buvimas savimi, tai yra buvimas tuo, kuo esam sukurti. Taip, čia aš kalbu iš krikščioniškos pozicijos.
    Aš sutinku, kad žmogus turi tą galimybę atsisakyti laisvės. Tik tada jis jau tampa nebelaisvas. Ir tada jau visai nebetiks toks skambus terminas - "absoliuti laisvė".
    Sutinku, žmogus dažniausiai renkasi priklausomybę vietoj laisvės. Būtent todėl Jėzus skelbdamas laisvę, pasirodė toks pavojingas žmonių priklausomybėms, kad žmonės Jį nužudė.
    Bet, va, Jo pavyzdys ir į mano gyvenimą ateinantis Jo gelbėjimas man liudija, kad aš galiu siekti pilnos laisvės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man laisve sakyti tai ka galvoju istiesu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar galima istiesu atsisakyti to, ko istiesu mes neturime? laisve juk ,,,jos istiesu nera,...jeigu galetum absoliuciai buti laisvas, tai nieko nesugalvotum ka veikti,,,ir vistiek kazkam isipareigotum,,vien todel kad esam riboto mastymo,,ribotai suvokiam savo galimybes,,o kur dar baime del nesekmes ir visa kita,,,ir gaunasi, kad laisve tai begimas nuo isipareigojimu,,bent as emiau taip suvokti,,prisiimti atsakomybe ir kovoti uz tai , ka turi padaryti daug sunkiau ir reikalauja daug daugiau asmenines laisves ir jegu, negu tapti bomzu,,,padek Dieve jiems:D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mažai kas suvokia tikrą laisvę. Žmonėms laisvė, tai bet kokių savo įgeidžių tenkinimas. Tikra laisvė - laisvė nuo nuodėmės, laisvė suvokti ir daryti gerus darbus Žmogus gi, nori būti laisvas, kad... darytų
    nuodėmę. Romas

    AtsakytiPanaikinti
  6. isisamoninta laisve yra tikra laisve..ir tai nera tik zodis,,,tai veiksmas,,darbai,,suvarzymai tik parodo tavo laisves dydi,,kuo didesni suvarzymai,tuo didesne laisve,,na gal salyginai,,bet jeigu kalbama apie dvasinius suvarzymus, tai sveiki varztai net absoliuciai laisvei reikalingi,nes tada jau gaunasi anarchija..o laisve be tvarkos yra disharmoniskas haosas,,,tai net ne laisve,,tai kazkokia nesamone..laisve imanoma pilnutinai tik tada, kai iki galo suvoki save kaip asmeni ir savo galimybiu ribas...tada gali buti tikrai laisvas,apsisprendes ir nuoseklus. tikra laisve yra vidine sveikata:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laisvi mes tapsime tik tuomet,kai issivaduosime is baimes...bet laisvu buti,tai net tik daryti,ka isigedus,bet ir atlikti savo pareigas...
    Egle.L

    AtsakytiPanaikinti