šeštadienis, vasario 05, 2005

"Neformalų" chebrytės susitikimas

Tai, va, kitą sekmadienį, t.y. 2005 m. vasario mėn. 13 d. 15:00 organizuojamas chebrybės, kurie vienokiu ar kitokiu būdu prisideda prie "Neformalų" tinklapio kūrimo, susitikimas. Taip pat kviečiame visus norinčius pabendrauti, padiskutuoti ir, jei oro sąlygos leis, pasibastyti po Vilniaus Verkių Kalvarijos kryžiaus kelio stotis. Kad būtų aiškiau, pasibastymą pradėsime nuo Jeruzalės šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios.
Namų užduotis kiekvienam prisijungusiam: pasiruošti paskaityti, parodyti, suvaidinti ar pailiustruoti kažką, kas kažkokiu aspektu atskleistų ar leistų padiskutuoti apie krikščioniškos bendruomenės esmę, savybes ar ribas. Tai va taip prie stočių po vieną ir parodysim, kaip atlikom savo namų užduotį.
Jeigu oro sąlygos bus labai nepalankios pasibastymui, susitikimą galima būtų perkelti ir į kokią kavinę.

Nors pernai "neformalų" tinklapio ir nebuvo, bet nekaikurie jau bastėsi anoje vietoje. Žr. foto.



8 komentarai:

  1. oi, kaip man pavydas bambą griaužia. ir aš noriu būt su jumis, bet man iš klaipėdos tądien pas jus atlėkti tiesiog nėra šansų. tą savaitgalį dėstau šiauliuose (beje, neformalams artimus dalykus). turėsit kažką išrinkti sekretorium ar kaip, kad po to galima būtų pasidalinti ir su kitais plačiau, apie ką jūs ten šnekėjotės. žinoma, jokie užrašai ir net filmuota medžiaga neatstos neformalaus pokalbio, bet bent jau surogatą gaučiau...
    gero jums pasibuvimo kartu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. As tai prisijungsiu:)
    Ir taip chebros gyvos pakvieciau.
    Mano vardas Uzupiopankas.Vardo nesakysiu,
    nes pankuoju...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Va man patinka tokie žmonės ir vardo nesako, ir vis tiek sugeba dviem vardais prisistatyti :) ir pasirašo dalyvauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, kaip noriu sudalyvaut... Deja,

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir as noreciau dalyvaut (zodis "noreciau" yra per silpnas ir neisreiskia i ji sudeto turinio), bet sekmadieni 14. 00 turiu pamaldas 158 km nuo Vilniaus. O gal kada nors ka nors panasaus butu galima suorganizuot ir ne sostinej?
    Arvydas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Arvydai, kodėl gi ne. Didelė dalis "neformalų" ne vilniečiai, taigi kitam kartui galima ką mąstyti ir ne Vilniuje. Gal kas ką pasiūlys?

    AtsakytiPanaikinti
  7. ar yra skaitančių klaipėdoj? būtų galima bandyt susitikt ir šnektelt :-). po to gal net ir į iškylą susiorganizuotume...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taigi, pasirodo tarp "neformalų" ir ekstremalų lygybės ženklo dėti negalimą. Žodžiu, išsigando "neformalai" sniego ir vėjo. Pasirašė pasėdėti tik šiltoj kavinukej prie arbatos puodelio.
    Taip, diskutavom apie bendruomenę, jos ribas, jos atvirumą - uždarumą, apie bendruomenę ir šeimą, apie didelės ir mažos bendruomenės santykį ir dar daug apie ką. Gal su kiek tokiu "krikščionišku" puolam ginamės stiliumi :) Na bet juk ne bendruomenė susirinko. Susirinko žmogeliukai įvairiausi su savo kampais nepriderintais vienas prie kito. Ir laiko mažokai buvo visiems išsidiskutuoti su savo tiesa. Tai gal tą neišsisakymą prie gavėnios apsimarinimo galima priskirti:)
    O teorines diskusijas vainikavo idėja ką nors nuveik per gavėnią. Ne tai kad tik per gavėnią reikia krikščioniškai gyventi, bet juk nepersistengiam mes nei per gavėnią nei ne per gavėnią, tai čia bent tokį pasistumėjimą galim gauti, pvz. po menkniekutį kokį pasigamintį ir nunešti žmogeliukams kuriems reikia: neįgaliesiems, našlaičiams ar pan. Taigi čia kol kas užduotėlė pamąstymui. Gerai būtų tai ir įgyvendinti...

    AtsakytiPanaikinti