ketvirtadienis, vasario 17, 2005

Gotai - kas jie?

(Žvilgsnis iš vidaus)

rašė "Paukštis"

Sunku paaškinti kas yra gotas... Daug gotų - daug skirtingų supratimų apie tai, kas yra gotika, kadangi ši subkultūra grindžiama (bent jau turėtų būti) individualumu, nors taipogi yra ir bendrų dalykų. Individualumas čia suprantamas kaip asmenybės išraiška, t.y. kūrybiškumas, masių kultūros atmetimas, pasaulėžiūra, grindžiama asmeniniu patyrimu, etc. Dėka tuščios masių kultūros pagimdytų ekscentriškų "žvaigždžių" (Marilyn Manson, Him, etc.), deklaruojančių meilę tamsai, o tuo pačiu, neatskiriamai ir velniui (kaip gi efektingiau patrauksi maištaujantį, sužeistą ir nesubrendusį jauną žmogų) visi gotai pradėti tapatinti su satanistais. Be to, tam pasitarnavo ir įvykis JAV, kai mokykloje buvo nušauti keletas žmonių, o žudikai - Mansono gerbėjai ir taip siejantys save su gotais. Nemanau, kad turėčiau aiškinti, kaip kvaila visus gotus dėl to apšaukti satanistais ar žudikais. Bet labai gaila, kad tokie įvykiai formuoja visuomenės požiūrį ir stereotipus per masinės informacijos priemones...

Jei jau tenka garbė atstovauti gotams, tai kalbėsiu apie asmeninį gotikos supratimą. Pradėsiu paneigdama kai kuriuos žmonių turimus stereotipus apie gotiką ir gotus. Pirmiausia, gotu nedaro juoda apranga. Juodai rengtis ir vadinti save gotu gali eilinis pižonas, dabartinės mados patrauktas į gotikinę subkultūrą. Mat taip galima atkreipti dėmesį į save - tipo ne tokį kaip visi. Bet tuo pačiu dažnai liekama tik pozuotoju, nesusimąsčiusiu apie gilesnes subkultūros vertybes, nepatyrus, kad tos vertybės yra tau asmeniškai brangios, kad tai tavo paties dalis. Deja, labai gaila, kad ši subkultūra jau virto eiline "popsūcha", madingas priebėgos uostas maištaujantiems.

Tai ką aš vadinu gotika, tai ką kiti (nuoširdieji) vadina šiuo vardu, galima pavadinti ir kitaip. Pavadinimas - tiesiog susitarimo reikalas. Man tas kažkas yra PASLAPTIS, kažkiek patiriama, bet niekad iki galo neapčiuopiama, bauginanti, bet traukianti. Kartais tu gali atverti jos skraistę, šiek tiek ją pažinti, bet tai vistiek lieka paslaptimi. Kodėl tai negalėtų būti dalelė Dieviškumo?

Čia (gotikoje) atsiveria kurybiškumas, netradiciškumas, grynumo, amžinybės substancijos siekimas, žmogaus giliausių sielos klodų pažinimas... Taip, dažnai čia atveriamas skausmas ir liūdesys, mirties, jei norite, nuodėmės pasekmės. Man gotika yra ir neužmerktos akys prieš tamsią gyvenimo pusę. Argi tai nėra šiuolaikinio žmogaus kasdienybė - susvetimėjimas ir vienatvė, savanaudiškumo ir egoizmo pasekmėse skęstanti serganti visuomenė, mano artimas, kompromisuose kasdien numarinantis dalį savęs. Ar turėtume tai ignoruoti? Ar tokius dalykus apdainuoti turėtume linksmomis polkomis? Kodėl daugeliui visuomenės pop grupės, džiaugsmingai vapaliojančios apie eilinius tūsus yra labiau priimtinos ir ne tokios destruktyvios, kaip, tarkim gotikinės, dainuojančios apie šiuolaikinius griuvėsius? Ar tai nėra panašu į ST pranašus, kurie buvo nepriimtini, nes kalbėjo apie nemalonius ir nelinksmus dalykus? Matant pasaulio tamsą neišeina vien džiaugtis ir ploti katučių. Todėl daug gotikinės muzikos, literatūros, dailės, besiliečiančios prie gyvenimo kasdienybės yra niūrūs. Dievas pats sako, kad gyvens tirštoje tamsoje (1 Kar 8:12). Jei jis nėra Dievas ir tamsoje (liūdesy, skausme, depresijoj, etc.) tada Jis yra nieko vertas. Ir kaip kas nors gali pasakyti, kad tarp gotikos ir krikščionybės negali būti nieko bendra?

Be abejo, sveikai mąstantis žmogus, gotas, ar ne (ju gotai ne kokia atskira rūšis, bet ir žmonės, ar ne?) neturėtų susikoncentruoti tik į niūriąją gyvenimo pusę. Juk tai tiesiog gyvenimas, kuriame yra šviesos ir meilės ir šilumos...

Taigi priimkite gotiką kaip niūresnę šio nuostabaus gyvenimo pusę, kaip melancholija paspalvintą giedrą rudens dangų, kaip šio gražaus kūrinio - žmogaus - laikinumą ir amžinybę. Trapus didingumas ir šešėliais pridengta paslaptis...

P.S. Gotikinė subkultūra pasižymi tolerancija, jei norite, liberalumu. Čia vietą randa įvairių tikėjimų ir pažiūrų žmonės. Pasakyti, kad gotai velnio tarnai - paviršutinis, stereotipinis požiūris, rodantis, kad žmogus nelabai su dalyku susidūręs.

92 komentarai:

  1. Manau, kad parasyta labai teisingai. Pati stengiuosi isilieti i gotu visuomene ir sis aprasymas man sukele daug minciu... Jos suteikia dar daugiau noro siekti tapti tikra gote. Man tai ypac sunku, nes neturiu nei vieno pazistamo goto. Sis straipsnis man tikrai labai patiko. Ji prisiminu kiekviena minute. Aciu tau, kad esi ir padedi zmonems susiprasti.;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikra gote nori tapt...va cia tai kroootai...:DDDD~~~

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tai surado is ko zvengt.:/ As rimtai noriu but gote, bet man sunku. Aisku?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gotas,tai ne stilius.Tu neisigilinai i gotikos esme,gotika tai individualumas,zmogaus sugebejimas nedeveti kvailu kaukiu,buti vieninteliam ir nepakartojamam.Tu rasai,kad tau tai sunku?Ir prie ko cia,pazysti keliata gotu ar ne?..Keistai suvoki gotika,bet nieko gilinkis ir tavo nuomone pasikeis;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. metalistai apie gotus pasakytu: pedikai ir lezbes ! Muzika technuske! Sokiu muzika ir viskas ! Fee vemti vercia popsininkai juodais drabuziais ir dar ne prosali dar iskrypeliu yra . Paimkime vien tik vanpyrus tuos vadinamus gotus ( Lietuvoje ju populiacija didesne nei narmaliu - neiskrypeliu stilius )

    AtsakytiPanaikinti
  6. visa sita anonimine diskusija atrodo kiek kvailokai.Vienas zmogus nori but gotu, bet jam nepavyksta, kitas saiposi is tokio noro. pirmasis - nebus tikras gotas. perskaicius si straipsni iskart aisku, kad zmogus toks TURI but, o ne NORET but. tai skirtingi dalykai. noret gali ilgai. ir netgi apsimest kitu akyse tokiu gali, taciau BUVIMAS tokiu, yra sudetingesnis reiskinys. taippogi antrasis komentatorius rodo savo aisku nesubrendimo lygi :) nereikia N kartu rasyt tos pacios zinutes. taip pat reikia paskaityt straipsni pries juokiantis is savokos "gotas". ir beje rasosi ne vaNpyras, o vaMpyras ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai,o tai ka tuomet daryti... Jei gotu zmogus but VISAI nenori...(??) mane gote vadina... ne su pasaipa... nors kartelio ju zodziuose yra... ir mane tai erzina... as pradejau pastebet,kad is tiesu tamsiai rengiuos..
    kerzai...skaros...paltas..t.t pavarciau sasiuvinius...ir parashtese paisau medzius be lapu... BET TAI NEREISKIA,kad ash gote!!!! gal man tiesiog bloga nuotaika??? va. kaip ir neseniai draugas sake... "-ko tu tokia niuri?" "-as ne niuri." "-Gote tu" "-atsipisk"..... MANE TAI ERZINA!!! tai,ka man db kaip klaunas spalvotai rengtis ir visus juokint?? as nebesuprantu jusu...zmones.

    AtsakytiPanaikinti
  8. gotika prarado savo prasme. tai tapo zargonu. sutepta ir nuvalkiota tikroji gotika is leto nyksta. po truputi isigali stereotipinis tas paprastesnis poziuris kas tai yra. susidarytas goto kaip vampyro ivaizdis, kaip seksualaus aistringo nuodemingo zmogaus ivaizdis. nebera individualumo. masinis juodu zmoniu susitikimas ant arklio ar barbakano, masinis zygis i bernardinu kapines, stai kas liko is gotu. isivaizduojamas liudesys ir nesveikas mirties garbinimas. paslapties nebeliko. gotu pavadinima pasivoge juodu apsimeteliu gauja, nieko nesuvokianciu apie tikraja subkulturos esme. bet ne pavadinime gotikos stiprybe, stiprybe suvokime jog gyvenimas nera vien baltas arba vien juodas, suvokime jog kuryba o ne naikinimas turi galia paveikti zmones, suvokime kad nors daugeja tu gotisku drabuziu manekenu turim nepalikti kelio kuri suradome. kelio i niuresni bet jokiu budu ne vien juoda pasauli. grazinkim gotikai gera jos varda:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. shtai paskutinis komentaras manau buvo teisingas...
    ash norechiau paklaust merginos, kuri nori tapt gote: "ar tu nori toia but del akiu, kad tave pastebetu ar del to, kad savo viduj randi gotikos apraiskas? manau, i shi klausima turetum atsakyt pati sau,tai pades susivokt.
    ash manau, kad nieko blogo jei zmogus nori tapt gotu, mielieji Gotai siulau prisimint save pradzhioje, priesh tampat gotais! ar tik ne pamachius vyresnyji broli ar sese, apsvaigusi nuo juodumo ir gebejimo neitiketinai greit susirast buri draugu, jums kilo noras but tokiu "kietu" arba gal "keistu'? o gal panarsius internete pamatet labai ispudingai atrodanti jaunuoli su sarkastishkumo vagomis niuriame veide ir pamanet: "wau, ash juk turiu panashumu,ash irgi daznai liudzhiu (aut.past. ar tik ne paauglyste kamuoja?) ir man gal visai patinka juoda, juk turiu toki juoda kostiuma (kostiumeli), likusi nuo rugsejo 1-osios? o gal suhavejo Vampyras Drakula ish animacinio filmuko? juk jis taip zhaviai geria krauja...
    kazkur juk buvo pradzhia,ar ne? dazhai ji buna ne pati grazhiausia ir juolab Gotishkiausia :)... kazin ar pachioj pradzhioj jus labai jau supratot ka reishkia Gotas...
    shiaip ar taip priimkime zhmones tokius kokie jie yra ir uzhuot teise, supazhindykim su tikrove :)


    ps. nepamirshkime,kad bet kuriuo atveju ISHIMCHIU buna visada!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. va virsutinis komentas uzkabino lb svarbia tema - goto kelio pradzia. is tiesu kai pagalvoji nuo ko visa tai prasideda... na manau esminis dalykas tai noras issiskirt is pilkumos ir atkreipti i save demesi. gotas toks pat zmogus kaip visi, jo psichika nera suzalota labiau nei kitu jis nera ligonis ar idijotas tiesiog zmogui pritruko tikejimo savimi:)
    sejp tai ka as zinau kiek anksciau i gotus buvo ziurima su subtilia nuostaba, nes juk nekasdien buvo galima isvysti juoda zmogu su poezijos knyga rankoje (stereotipinis poziuris bet geresnio pavyzdzio nesuieskojau:))
    tiek dabar gotus laiko atmatomis:)
    leva dabartine gotu karta paniro i krastutinumus. buvusi paslaptinga ``gotiska`` vienatve dabar nuvalkiota iki saves atstumimo nuo visuomenes. ir sejp ka pastebejau kad gotai nebera isdidus (atsigauna tik tarp savu o kitoj aplinkoj megaujasi savo skausmu kuri patys isprovokuoja)nera tolerantiski nors to reikalauja is kitu. krc tusti gincai GOTIKOS NEBELIKO LIKO PSEUDO GOTIKA!!! nors tikiuosiman ir kitiems kuriems rupi nenusvirs rankosislikti savimi ir nepasiduoti pseudistu itakai:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. gothic.lt ir man viskas pasidare aiskiau (ne sviesiau :D )

    AtsakytiPanaikinti
  12. gootajs gimstama o tampama,jaj tox negimej taj ir nebusi...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Gimstama, tampama, gotas, ne gotas, o gal botas kalgotas? Oj, atsiprasau, turputi nuklydau nuo minties.

    Senokai sis irasas padarytas, ir neaisku ar kas mano paklydele minti perskaitys, bet as manau kad gotu nei gimstama nei tampama. Ir aplamai gotas tai ne etikete, o gyvenimo budas. Na bet kad jau be tu etikeciu neapsieinam tai pasakysiu viena universalia (viesa) paslapti: gotas pats saves gotu niekad neapsiskelbs! Turi gyvent, kad kiti sakytu: "Ziurek, gotas", o ne rekt "As gotas, kalgotas, batuotas" :D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Gotai tai yra zomes suvokiantys pasauli truputi kitaip...kodel tampa gotu...vienas dazniausiu atveju yra vienisumas...o kad juo smerke del ju budo tai jau nieko nepadarysi...as nei rengiuosi juodai nei ka...bet prijauciu gotus....

    AtsakytiPanaikinti
  15. Chimer--hm krc skaiciau jusu komentus, jus rasete koemntus tik pasakysiu kad suprastumete gotu savoka jums reikia dar pratirineti tai :) pirma Gotas senais laikais gi buvo zodzio reiksme kai yra piligrimai kazkokie gotai amerikoj pvz ar D.Britanijoj tie su perukais visokie :) na vadina dabar gotus ka ? tuos kurie ishsiskiria juoda spalva kaukolem pan nu zinot. Svarbiausia ka kiti mato o koks zmogus tai jo problema ,tie tikrieji gotai gal buvo ir jau nuo senu laiku,tai jei imame pavyzdi is ju , tu klasikiniu gotu , tai Lietuvoj vos keli tokie tebutu,kadangi jiem jo ,budinga tolerancija isigilinimas i savo asmenybe, tamsumo pamegimas taipat ir grozio, dabar va pvz sumoderninti gotai tai juoda maike su kaukole ir grimas kazkoks jau gotas, tokius reiktu vadint Moderniais gotais,durni ar turintys tolerancija nuo ju priklauso :) poto tie kurie buna paskustais sonais ,latex drabuziais cia ne gotai ,nebent modernioji atsaka kuri vadinas juodu fetishu,fetishas seniau reiske simbolika o dabar ishkrypima,na tai iskrypimas isvaisdoj,taciau taip zmones ishsireiskia,kam rupi grozis gali jam toks nepatikt taciau tai nerodit jam pries akis ar garsiai,sau taip pasisakom fui negrazu ir tiek,bet nekalbam apie pati zmogu ir nenorim jo izeist,o fetisizmas tamsioj pusej yra labai populiarus,bent populiaresnis uz kt tamsius stilius panasius i gotika,tie kurie rengias kaip senesniais drabuziais,medvilne svelne,tie klasiski gotai,yra laikotarpiai stiliaus :) taciau jei taip apsirengia nereiskia kad dar proto turi ir t.t. Jei zmogui atimsi isvaisda ir uzdesi normalia ir nesiskirs praktiskai tai jis nebus gotas,juk visi nusiviliam,patyriam depresija,pazeminima,tik kad kaip gotai ishsiskiriam is kitu,parodome savo isreiskta grozi,gilinames i tai kas nera budinga paprastiems kaip kad dvasios,gyvenimo paslaptys,savo suvokimo tobulinimas bei tolerancija,gali mum koks nepatikt,bet nepuolame ju izeidinet nu nepatinka nepatinka kaip kad vienam futbolas kitam kase irodines kad tas geriau o kitas kad tas,reik suprast kad cia ju pasirinkimas,kad mes pasirinkimo galimybemis esam lygus,taciau asq reik stengtis maziau nukrypt nuo gyvenimo,pvz gejai ar buvo taip sukurta kad bernas su bernu butu kartu ? nemanau,bet kadangi zmogaus dideles galimybes ,zmones savo ishkrypima ne gyde bet toliau tese ir taip tapo gejumi,as ne pries gejus esu,tik man nepatinka nukrypimai kaip kad fetishizme,ir taip dazniausiai bandydamas fetishus toleruot retai tesutariu su jais nors seip su betkuo retai sutariu,kadangi tai pakalbi ir dingsta kazkur tai greit ivyksta konfliktas,nesutarimai,o gincytis su zmogum kuris negali priimt ko kaip realistas nera labai prasmishka. Metalistai, kurie pamato gota ir dauzo tai ne metalistai,nes jie stengiasi kitus toleruot,na bet jei prisigeri tik nuo zmogaus priklauso kiek samones beliko gi ;) tada nesivaldom ir pasiduodam primytyvumui,pvz nemegsti gejaus bet toleruoji ji,nes jis pasirinko jau toki kelia,bet prisigersi ir tavo toleracija dinks,taigi kas sako kad metalistai yra tokie kurie netoleruoja kitu tai kalba tik uz save ar draugelius,bet ne uz visus teisinguosius metalistus.Beje sako gotukai va fifa ir apsimeta kad nuo ju bloga:)kas yra fifa ? tai nu gerai stilius galbut,bet jei taip apsirengia sviesiai,nereiskia kad yra durne megstanti kitus zemint ir durnai mastanti nes klauso vien tik kitu shustriaku patarymu,delto iskart smerkt zmogu del isvaisdos nesamone,ir tas zmogus tikrai nebus gotas tikrasis,tikru gotu ne gimsi,juo tampi,ir tai priklausys nuo tavo vidaus,jei keisim stiliu kaskart tai mes tik pazaisime isvaisda ir to stiliaus pomegiais,bet ne to stiliaus keliu suvokimo,jei toki turi,pvz iki 12 buni daug kuom nes tai patinka tai poto tai, o 12 sulaukus jau pradedame atrast kas mum patinka gilinames i tai ir ieskome savo tikro kelio , tai poto pvz palyginame save su baikeriu budu , sutampa ok , buni baikerisko poziurio,baikeriu,bet po keliu metu atrandi rysi su gotais,kadangi jie buna daugiau isigiline i asmenybe, grozi, morale, buni gotu ,poto supranti kad yra daug gotu,tada pagal savo pomegius ir mastyma randi grupe kruiais prisiskirtum, pasakysiu kad mes vienu stiliumi nebuname, nes kuo toliau tuo daugiau tobulejame ir tobuledami igauname savybiu savo charakteriui,arba suprantame kad kazkas buvo tik susizavejimas ir netokio svarbaus , taigi kad atrastume savo kelia reik ieskot kokiam keliui butum priskirtas ir poto gali daryti tarsi atsaka jei tikrai tokiu kaip tavo bruozu nera,bet tai jei pvz viskas sutampa tik nera tame kely tokios savybes kaip kungfu pomegio,o tai nera susije tam tikri dalykai yra tik uzsiemimai o ne produktai ieinantys i gyvenimo poziurio kelia,pvz as jei ishsireiksciau, o tam reikia kelnes darytis ir nemazai dar ko tai buciau pagal isvaisda kaip koks vampyru atsakos baikeriskas demonas besilanikantis tvarkingumo,tai reiskias man patinka siaubingumas,vampiriskos spalvos tai juoda raudona ,patinka savo veida parodyti tarsi demono o ne zmogaus,tai kauke padeda,taipat demonai yra ne tik tamsios puses monstriukai ,bet taipat turintys pragarisko atsaplvio,tai pvz man patinka toks drabuziu ivaizdis,spygliai,dirzai,taipat nemegstu etikeciu,kadangi tai parodo kad pirkai rubus is pardos,tai pvz ka jei nori but asmenybe kaip dievas , tai zinai dievas etiketes neturi,tai delto reik nepirkt drabuzius o darytis ,ar pirkt ir deliot savaip,bet ne nupirkt viena mergai korseta ir kad nesioja tik :) savo stiliu dar man reik konkretint,o mano tikejimas tai yra pagrindinis tikejimas-visi tiki ar geru dievu ar blogu,sudaromos taisykles kurios zmoniu manymu butu geros,ir pvz praziopsoma taisykle ar parasyta savo paziurom ir zmones ja naudojas,kalbu cia apie arabieciu ALACHA ,kai tipo zudik kitatauti ir pateksi i dangu,cia ne dievo kalba o zmogaus kuripo manymu yra tai gerai :) krikscionys konkreciau ir geriau sudare taisykles dabar , bet zinot kol tas taisykles dare , tai atsirado protestantai , katalikai ir t.t. tai pagrindinio pav nzn :) tai delto, kad kitoks pavadinimas ir biski kitokie poziuriai vienas kita pjaudavo delto,nors tikejo tuo paciu dievu, o pvz nueikim i kitas salis kur daugiau tikejimas skirias ir dievas bet dievas visvien taspats nes jis uz geri,kurejo vaidmeni,taigi Dievas yra energija,kuri mus kure,ir tvarko mus po mirties,o mes jam sukuriame ivaizdi,jei esame geri zmones ir tinginiai pasirenkam beleka kas po ranka,jei ne tinginiai ir tiesiog tikime tai tikime kokia nors religija,jei suprantame dieva kaip dorybes isikunijima,religija neturi reiksmes,nes dievas taspats kitaip tai vadinu pagreindine religija savaja,nors tai skambetu egoistishka, bet tie kurie masto realistishkai supras mane . Istatymas kuriamas pagal religija,tai buna taisykles,bet pvz ar taisykle tokia kad jei tau duoda i zanda atsuk kita,jei tave grasina nuzudyt tai nesigink buk nuzudomas o jei priesinies eisi i kaliuze kur cia dorybe ? pagal mano tikejima dorybe egzistuoja,nors sunku asq del visko jei priklausai visuomenei,kurios valiai turi paklust :) jei ka domina Bildukai-poltergeistai ir vaiduokliai egzistuoja, jei netikite ,tai bus proga isitikint,paimkite geriausiai koki zmogu kuris jau kviete tokia ir bandykite su juo kviest,nes pvz as jau daug girdejau atveju pas pazistamus tai pakankamai daug teigiama tai ir tikiu tuo :) asq 100 proc kad butu turi pats viska patirt,bus dar man proga, taipat jei ka domina zinios apie meteorita tai jis atskris 2014 metais kazkur kovo men.bet pagal duomenis skrendant jam bus maza tikimybe i mus atsitrenkt ir turetu jis sumazet o nelikt toks didelis,bet jei atsitrenktu i mus jis butu kaip 20 tukstanciu ar milijonu atominiu bombu,panagrinekit internete,jei ka domina filosofija ar turite klausymu ,tik ne kvailu , kreipkites defas13@yahoo.com

    AtsakytiPanaikinti
  16. gotai nera vienisi ...jie tipo atrodo gresmingai nu bet jie prikolni fajni gal net geresni uz mus?jie gyvena siame pasaulyje.....pas mus shulej vien gotai ir pankai ...ir ka?jie kaip tik fajnesni....jau geraiu neigu fifos ir foristaj

    AtsakytiPanaikinti
  17. .com
    pritariu tau,kad nors loxas pisgotis , bet geriau nei forsas , matai atgal neypac ir tave pakirs xe ;) taipat gali zmogus rengtis kaip goth modelis nors viduj buti tuscia vieta,bet tai bent nesishakos kaip kad fifos ir tie ,bent kokia nauda :) beje jei matot viena protinga gota nereiskia visi taipat panasiai atrodantys tokie yra ,ar kad dauguma forsu durnu , nereiskia visi tokie, dazniausiai aplinka buna , pvz butu koks kaimas ir protingas zmogus,megstantis treninga nu tai loxus laikytu dabartinius forsus ,tai butu tie gerieji sakant forsai ;) ar tie skinai , nevisi blogi , yra taip skinai ir antifai ar kaip kurie gerieji skinai yra ir nekencia tu bloguju kurie vos ka pamate gali ka sudauzyt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. hmmmmm....iseina,kad as lyg buciau gote,pagal "paukscio"charakteristikas ir samprata......niekad apie tai nemasciau. Isore manes nedomina,o indualumu ir kazkuria prasme isskirtinumu visad pasizymejau....:)vienzo. Bet mudu su kursioku save "humanistais" laikom ."renesansais":)D
    benedicere

    AtsakytiPanaikinti
  19. nu jap gotai atroda liudni krc rejk taikytis pas mus shulej tik tokie ir is kampu lenda....net nzn atrodo fajni bet kajp rasti bendra kalba?vaiksto su kejstom sukuosenom net baisu prieiti puse ilgu o puse isskustu plauku...bet man grazu man patinka gotai... o ipac tox vienas nu bet nerandu bendros kalbos...ai net nzn dar ne nesusipazine lyg ir susipykom...krc net nzn ka dayti

    AtsakytiPanaikinti
  20. hmm blyn wieni raso noriu but gote bet sunku nes neturiu aplinkui draugu gotu :DDD tikraij juokyngai nuskabejo lb atsiprasau jei su savo juoku izeidizu nu cia nepatycia tikrai bet isvaizda mazai ka reiskia ....VIDUS va kas svarbiausia.
    GOTAI nera vien liudni zmogeliukai nesamone nu neslepsiu megstu ruka megstu leitu patynka eit gatvemis per bloga ora dauguma taij liudina na bet ne mane man aptynka eit gatvemis ir klausytis HIM arba atsisets balkone vienaij gert karsta arbata traukt cigaretes dumus...krc spansktu nemoku paaiskint kas taij nor sjau seniai jums taij paaiskita :D

    AtsakytiPanaikinti
  21. manau,kad kox kieno reikalas kox kito zmogaus stilius.kam ciuozti ant gotu?nepatinka y neziekit!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveiki, vienam paugliam skirtam žurnalui rašau straipsnių ciklą apie subkultūras. Šiuo metu ieškau žmonių, kurie save tapatintų su gotų subkultūrą, norėčiau juos truputį pakalbinti ir padaryti keletą nuotraukų. Tad jei esate vienas(-a) iš JŲ būčiau labai dėkingas jei pamojuotumėte/ parašytumėte/pamajakintumėte ar kitaip duotumėt žinią.....pažadu nemokamą žurnalo numerį su jūsų veidu.

    AtsakytiPanaikinti
  23. mano meilas androff@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  24. nepriklausau jokiai subkulturai ir ranka prie sirdies pridejes galiu prisipazinti, kad apie gotus ismanau ne daugiau negu apie bangladesho vyru zholes riedulio komanda...
    tik norejau pasakyti tai, kad gatvese vaiksto ne gotai, o juodai apsirenge paaugliukai, norintys tokiu budu issiskirti is minios, norintys susitelkti i burius draugu, kurie galbut turi kazka bendro.
    kiek teko skaityti - gotui gauja nera reikalinga. mases nera gotiskas reiskinys, o kada taip vyksta - formuojasi klaidinga nuomone apie sia subkultura. kaip ir apie daugeli kitu.
    viskas, kas nera tradiciska - traukia aki. patraukia viena, antra ir laikui begant - mases. tai, kas yra masiska nebera individualu. pakalbejus su 14-16 metu mergaitem "gotem" pasidaro aiskiau negu aisku, kas jas paskatino rinktis sita kelia (o gal geriau reiketu sakyti sita aprangos stiliu?)...

    AtsakytiPanaikinti
  25. Bl****.. Tokie pasisakymai "noriu but gotu!!" mane priveda iki isterijos ;D Negi jus nesuprantat, kad gotas - tai ne juoda apranga ir mintys apie savizudybe? Gotai - protingi, kurybishki zmones, kurie neziuri i gyvenima pro rozinius akinius - jie mato viska taip, kaip yra. Nulis nereikalingu zodziu, nulis nereikalingu emociju..Gali buti, kiekvienam gotu kultura gali buti sava, bet tikrai nemanau, kad reiketu laikyti gotemis tuos 13-16 metu berniukus/mergaites, kurie susirenka tik isgerti alaus, arba padeti skinhedams ka nors uzmusht..
    Tikru gotu Lietuvoje kol kas nemaciau. O tie kurie protingi/kurybishki, neleidzia kitiems save "shtampuoti" gotais - tai jau saves kaip asmenybes praradimas.
    Jus juodai rengiates? Klausotes metalo/roko? Norite gert alu su draugais? Norite but vienas is tukstanciu, ir prarast savo tikraji "as"? (Nes bet kuris klasifikavimas..na, zinot) - Tu esi NEFORMALAS!
    :))))

    AtsakytiPanaikinti
  26. mano pazystamas pastriges amzinoj depresijoj ir pastoviai zudosi. As voriu jam padeti, bet nezinau kaip ji atkalbeti. Man jau is tikruju darosi baisu nes bet kuria akimirka jis gali man paskambint ir pasakyt kad sedi kur nors kapinese perpjautom venom. ka daryti? Kaio jam padeti? Ka daryti kad jis vel pajustu gyvenimo malonuma ir is naujo atrastu gyvenimo spalvas?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sveiki visi cia apsilankiusieji =] Vizdelto jei jau domites apie gotus placiau as jau jus vertinu, nes neuzsidarote susikurtam pasaulelyje kad gotai satanistai, kad ju reikia bijoti ir panasiai.. As pati apie tai mazai teismanau todel domiuosi placiau. Mane pacia vadina gote nes neva rengiuos juodai, bet nekenciu to kad zmones nesupranta jog gtu but neuztenka juodu rubu... Nors ir kartais paklausau gotiskos muzikos bet labiausiai megstu HIM'mus kurie mano nuomone nera gotiska grupe... Tiesiog jei pamatau gota man uzgniauzia kvapa.. Dievinu ta tvyrancia paslapti aplink juos, ju pasaulio supratima, ju ramuma, ju savotiska dieviskuma bet pati zinau kad tokia niekad nebusiu ir net nebandau to "primesti"

    AtsakytiPanaikinti
  28. krc gotai po biski formavosi,jie susidomejo ju epochoje kuriamais tam tikrais kuriniais kurie buvo gotishkos galima sakyti krypties,taip pradejo vystytis poziuris,kad gotas tai zmogus tolerancingas,kuriam rupi kurybiskumas,klausymasis muzikos, kuri tamsesnio pobudzio,ishsireiskimas saves,mat gotai siekia atskleisti tamsia zmogaus puse,taip susiformavo jie ,taciau 70 tais kazkur praejo eiti porusis,pisgociai tariami,tai yra tamsiai besiriangiantis "save naikinantys" gotai,kuriem atrodo kad liudnos dainos butent jiem,kad gotishka ideja isvaisdoje,net pradejo maisyt su pankais pan ta gotika,poto pradejo galvot kad reik blogai elgtis,vadintis keksem ir pan, cia porusis,poto atsirado buvo atskleist jiem tikru gotu ,kad gotai kuribingi tai jie pradejo daryt kuryba,bet zinot "mano venos vargsos venos,as vienisa ir.." ir pla pla kuriama kaip daina,kad skambetu graziai publikai,shustrai,arba nukopina koki kurini,ar susikuria prie saves sadistishka ivaizdi,negotam budinga kuryba sakyciau,taip pisgociai netoleruoja originaliu gotu , o originalus pisgociu :) kiek zinau originali banga Appolonian , o antra banga-pisgociu- Dionysan ,kada gotu poziuris atsirado tiksliai asq nezinau,reik panagrinet :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. zodziu, manau, jog kuo gimei tuo ir busi..gimei gotu juo ir busi, gimei forsu, juo ir busi..nieko nepakeisi..(gimei tai reiskia pirmus 2-3metus vaikystes..kaip tevai, aplinka suformavo tave)
    as gotu negaleciau buti..niekaip..ne toks mano budas, bet as esu as ir esu tas kas noriu buti..velniop madas ir aplinkinius ir ka kiti sako..reikia buti tai kas esi istikro..

    AtsakytiPanaikinti
  30. bet zinai , jei esi atsargus zmogus , tai neytin vaiksciosi kur toleracijos mazai ir tarp zmoniu vien durniai ir pisgociai ar pan,pas mane tai ju daug tai neypac cia gali ka toleruot , vilniuj kiek daugiau, bet geriau nuvykt i sali kur tolerancija isaugus ir tikrai gali but kuo nori , na vieniem uztenka drasos ir rizikos ar px jiem buna kad ka ant ju sako, na o as negaliu visishkai sakyt px kad zemina ir pan, tai neypac propaguojuos,geriausia but ten kur tave ramybej gali palikt :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Gal tie senieji gotai ir mirsta, bet atsiranda kazkas naujo, galbut tai ir nera blogai..

    O as labiausiai linkusi peikti ir kaltinti turgine mada - pries metus po visus turgus pasiskleide pankiski atributai, dabar visos fyfos nesioja suplesytus dzinsus, kurie kazkam galbut simbolizavo laisve, isskirtinuma... Taip siuolaikines subkulturos tampa mases aukomis, mados uzgaidomis.
    O as taip megstu indiskus sijonus...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Indigo-> jei retai apsirengi kaip koks neformalas , o dazniau apsirengi kaip paprastas zmogus , tai dar nereiskia kad reik is taves zvengt kaip is pisneformalio , tik bukas asilas eis per ugni zinodamas kad nepakaks jegu ja iveikt , tai taspats su forsais pan , yra pakankamai jegos pasipriesinimui , ta prasme tavo jegos ar xebros tada drasiai galima reikstis , bet tai kad retai propaguoji savo isvaisda nereiskia kad esi pisneformalis , cia pisneformaliai sumaste , kad reik butinai propaguoti save , nes turi "pozuoti" kitiem :) neformalizmas tikras yra ishsireiskimas jei kalbesim apie tikraja to zodzio prasme :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. na, cia manau tikrai gera tema. As pati labai noriu buti gote. Na ta tikra, o ne prisiplakele. Tai ganetinai sunku. Kazkas sake, kad gotai pasidare niekonami ir vadinami vampyrais ir pan. tas mane labai zeidzia. Mokykloj ant manes parasyti skundai, kad uzsiemu satanizmu ir vartoju narkotikus. Dabar mane po narkologinius tampo ir nieko neranda :D kodel zmones negali but tolerantiski vienas kitam? Ypac tiems, kurie atrodo kitokie, bet elgesi viesumoje paprastai? Tiesiog man gotai reiskia daug ka o visuomenes poziuriu esu labai nusivylus.... :(

    AtsakytiPanaikinti
  34. ...:†:PaLiKtOjI†GiLtInĖ:†:...


    zhygas-labaij grazeij paraseij... nors apie gotus beveijk nieko nenusimanau pati labaij norejau ja tapti...mane zavejo tas paslaptingumas ta juoda spalva ju meniskumas...kitox pasauleziuros suvokimas...perskaijcius visus siuos komentarus...kaij kurie is ju buvo lb protingi ir issamus...supratau jog zmogus turi buti tuo kas jis yra... nesvarbu kaijp jis atrodo ar kaijp jis elgesi...svarbu jog jis butu savimi...o kox jo vidus taij priklauso nuo pacio zmogaus...ir taij yra savotiskaij grazu...zinoma ne kiekvienas gali buti tuo kas yra...bet zmones kurie gali ir moka buti savmi reijke gerbti...taijp pat manau ir apie gotus...ne vien juoda spalva pasako jog jis yra gotas...jo vidus tik gali pasakyti kas jis per zmogus..gotas ar ne gotas...bet zmogaus vidus jau kaijp minejau priklauso tik nuo jo pacio...gotika taij kaijp ir asmenybe kurios neymanoma suvokti...ji kiekvienam yra skirtinga suvokimo subkultura...ji priklauso tik nuo individualumo ir zmogaus vidaus...zhygas-respect tau uz sy teijginy "to,kas yra gotiska,neimanoma apibudinti zodziais,nes tai yra is vidaus.ir kiekvienam tai individualu.kiekvienas tai turi atrasti pats.joki steriotipai neturi tureti itakos." tu apibudinaij taij ko apibudinti ir suvokti beveijk neymanoma...taij yra-GOTIKA...

    AtsakytiPanaikinti
  35. skaitau ir galvoju...apie ta gotu pradzia...pati anksciau buvau ''formale''.bet jauciausi blogai...norejau kazko, kas mane islaisvintu...mane varze remai ir viskas, kas spraudziama i juos...kol galu gale pradejau buti tokia, kokia ir noriu buti...neneigsiu, megstu kompanijas, bet maloniau paskestu savo mintyse...man malonumas yra nakti atsisesti kur nors nuosaliai ir stebeti, kas dedasi aplinkui...grizusi jauciuosi tarsi ''issivaliusi'' nuo blogu minciu ir gyvenu toliau.aisku, buna ir blogu dienu, kai nenoriu nieko matyti, ir jau geriau manes tegul niekas nemato.na cia mintis pasakiau.o del aprangos...pati savaime pajutau, kad pradejau rengtis ne taip, kaip naksciau...nors tai nebuvo kazkieno pastumeta ir panasiai.o zmones, kurie rengiasi juodai, neva as ''gotas'', nes as juodas ir turiu kerzus, tai juokas ima...mano manymu, gotu tampama...juk ka 3 metu vaikas gali suprasti apie mirti, apie liudnas mintis ar gilinimasi i save?nemanau, ar jis supras, kodel mamyte ar tevelis yra juodas visa laika...kuo zmogus labiau vystosi, tuo jis labiau pradeda suprasti kame yra kas. negarbinga yra atstumti zmogu, kuris nori gilintis i gotikine subkultura.jo valia ir jo teise.koks nori, lai toks ir buna.man asmeniskai, visiskai vienodai ar zmogus yra tikras gotas, ar kaip dabar vadina ''pysgotis'', ar fyfa ar forsas, skinas ar banglas.jei zmogus yra protingas, ir turi ka protingo pasakyti, nei sneketi apie naujausia bmw marke ar gucci akinius, tai jo isore yra lasas juroj, palyginus su jo ismintingumu.neseniai perskaiciau labai protinga minti:ismintis - tai gebejimas atrinkti tai, kas yra vertinga.klausite, kas yra vertinga?o cia nuomoniu, kiek zmoniu.ta turime patys atsirinkti.na, manau viska pasakiau.jei ne, dar pridursiu kada nors ka nors.

    AtsakytiPanaikinti
  36. as manau labai teisingai parasyta...paskaiciusi si straipsni ir pasiknisusi sawo mintyse supratau kad as esu Gote arba manyje yra dalele Gotes...as labai gerbiu Gotus man jie reiskia labai daug ka...ir as pati jauciu kad kuo toliau tuo labiau as einu i Gotu puse...as tikrai pritariu tam sakiniui kad Gotai nebutinai turji rengtis juodai... tikrai aciu kad padejai man suprasti kad esu Gote...

    AtsakytiPanaikinti
  37. gotai tai labai kuribingi draugiski ir nuosirdus žmones jie supranta kas yra gyvenimas ir kad mirtis tai nera nelaime ji islaisvina žmogu

    AtsakytiPanaikinti
  38. tikriems gotams budingi dalykai paprasti : savo tamsiosios puses parodymas ar ishraiska , kuribingumas , dvasishkumas , supratingumas , harmonija , taciau ir tvarka , o ne betvarke isvaisdoje , o sias visas savybes retai musu lietuvis gotas teturi

    AtsakytiPanaikinti
  39. Labai geras straipsnis, kas rase, manau yra tikrai protinga asmenybe, kartu ir daug zinanti, apsisvietusi... Siuos straipsiu man atsirado nauju minciu, ideju, tad tikrai buvau ikveptas, patarciau kiekvienam zmogui perskaityti, kuris yra nesuprastas...
    O tau, kur rasei, kad nori buti gote, tai pasakysiu tik tiek, kad tai nera tik apranga ar isvaizda, GOTAS tai gyvenimo budas, bej nemanau, kad linksmas, tad turi apie tai gerai pagalvoti, ar nori buti, galbut tuo kuo neesi... Jei noresi parasyk man, mano skype nickas SANCHEZAS, zinau, kaip tau sunku, jei neturi draugu, tikrai pasistenksiu Tau padeti...

    AtsakytiPanaikinti
  40. zmones, del dievo meiles, nesaukit, kad esat GOTAI!!sakmba baisiai pigiai..na ir dar ka galiu pasakyt..tikri gotai ir yra tikri gotai..jais ir liks...o vaikinai ir merginos "just in black" ...niekur nesides jie,,isaugs ir tiek..

    AtsakytiPanaikinti
  41. GOTU NEGIMSTAMA, O TAMPAMA!! Gotu gali tapti kiekvienas is musu! Priezasciu yra daug... vienatve, minciu ar poziurio pasikeitimas...

    AtsakytiPanaikinti
  42. Ar atsirastu zmogus kuris padetu man suprasti kas yra tikras gotas?

    mano e-mail- belenkazz@walla.com

    AtsakytiPanaikinti
  43. tikras Gotas ir yra tikras Gotas. kaip kazkas pasake jeis gimstama, o ne tampama.

    AtsakytiPanaikinti
  44. tikras gotas ir yra tikras gotas. kaip kazkada kazkas pasake juo gimstama o ne tampama...

    AtsakytiPanaikinti
  45. Pirmiausia noreciau atsiprasyti uz dvi tokias pacias zinutes pirmas kartas:) Ir norėčiau paklausti,tik neprisemenu kas rašė, kad po gothik.lt (ar kaip kažkaip ten panašiai). Ir pasakė, kad viskas pasidarė daug aiškiau, norėčiau paklausti kas tau pasidarė aiškiau?

    AtsakytiPanaikinti
  46. Aciu uz si straipsi, kuris padejo man suprast, kad einu geru keliu savo gotikos link.

    AtsakytiPanaikinti
  47. ujjj kokia biografija ir kiek daug,visgi komentaru...Vieniem nezmogiskumas Gotai (Gotai :D) kitiem susizavejimas...Grozybes iszvelgiat ir trukumus na visvien saunu saunu komentuokit vienas zmogus minejo kazka apie Gothic.lt sakot geru keliu einar na na...eikit eikit...:DDDD...(juokas nezmoniskas prasidejo)...etccc ir kaip as cia atsiradau turbut jau nuklydau...;]]]]

    AtsakytiPanaikinti
  48. beja kazkas minejo kazka apie Goth pradzia...Jop prisimenu pistgotyste linksma, linksma...O del Gothic.lt tai ir ten jau nesamones vyksta...

    AtsakytiPanaikinti
  49. Aciu brangieji uz demesi...ir Sudie...

    AtsakytiPanaikinti
  50. Aha, baisių nuomonių būna. Gerai, kad šitą paskaičiau. Po to, kai paskaičiau Laikas.lt - apie gotus taip parašyta, kad baisu...

    AtsakytiPanaikinti
  51. as turiu viena gota draugas ir man patinka gotai taip kad kitasi metasi busiu gotas kai pereisiu i kita sule bet kas manot kad jie jums pades tai taip negalvokit jus turit patis suprasti gotiska gyvenima ir patis isilieti tarp gotu nors dar as negotas bet turiu gotu nuomone...

    AtsakytiPanaikinti
  52. ai pasiskaitai cia tai nesupranti, ko zmones nori vieni zmones nori but gotais tai nuvaro i gariunus ir prisiperka jodu drabuziu ir jau laiko save gotais, bet jau cia labai nuvalkiota tema del tu drabuziu , buti tikru gotu yra labai sunku, as pats gal ir labai noreciau juo buti, bet man tai nelabai imanoma, nes tada negaleciau iseiti i lauka bijau ne del to kad prarasiu draugus o del to, kad viena diena atsibusciau renimacijoje su perdurtais inkstais.
    ir tada tikrai turetu pasikeisti visas tavo gyvenimas, nes gotu buti tai ne tik apranga bet ir vidus. _edas.

    AtsakytiPanaikinti
  53. o kaip rengiasi gotai?

    AtsakytiPanaikinti
  54. as visko neskaiciau tik abejotina pradzia ... ir man net keista pasirode kad kiekvienas bando yrodyt kas yra tikra gotika ... vienas zmogus sicia labai teisingai paminejo kad gotika - PASLAPTIS ... tad kiekvienas ja turime suprasti skirtingai ... na nesu isitikinusi , bet galiu pasakyt kad zmogus norintis buti gotu ir jam gotika butu paslaptis is pradziu jis pats turi buti paslaptingas ... o paslaptingumo turi daugiausia tie zmones kurie , buvo iskaudinti nutasyti , nuzeminti ... kai jiems atsibosta verkti (nes gi mes tai ir darom kai apima skausmas) jie ima keistai elgtis , kad kiti negaletu suprast ar jiems liudna ar jie tiesiog be nuotaikos ... tokia samones israiska daugeliui asicijuojasi su ISKRYPIMU . Tad zmones mastykite ne kiekvienas gali buti gotas ,kad ir kaip noretu (zinoma nesakau dabar jums elgtis keistai , ar iskaudint sirdy tiesiog pakalbekite su savim , ar jus tikrai norit tuo buti ar verta?)... Jai pagal dabartini cinizma zmonijai as Metaliste o pasamoneje,sirdyje GOTE ...

    AtsakytiPanaikinti
  55. Perskaiciusi visu komentarus pagalvojau "Ar as esu gote?". Man labai patinka menas, nemanau, kad jeigu rengies juodai jau esi gotas, taciau man patinka juoda spalva, esu labai uzsidariusi, visi mano jog as "gera mergaite" taciau as tikrai tokia nesu, niekas "tikrosios" manes nepazista, esu tikrai patyrusi sunkiu isgyvenimu, kartais nenorejau grizti namo, nes zinojau, kad ten labiau kentesiu nei mokykloje, esu patyrusi labai gilia depresija. Kiekviena karta kai isgirstu apie gotus vis labiau noriu tokia buti, bet nenoriu rengtis gotiskai, nenoriu issiskirti is kitu, nenoriu atrodyti lyg vampyre.

    AtsakytiPanaikinti
  56. pats esu jox negotas ir biski skeptiskai ziurejau i juos, taciau susipazinau su tikra gote ir supratau kas jus ir kodel taip.

    GOTE:\
    beabejo jai patinka juoda ir raudona spalvos, bet tai tik mados reikalas; esme ta kad jai pastoviai glioocit visokie skeletai, pastoviai lenda mintys apie nusizudyma, nerimas, skausmas, nepasitikejimas niekuo, ziaurus vaizdai su daug kraujo ir tt...

    cia jums nejuokas ir ne tai kad jus uzsimanete tapti gotu, gotika manau juodoji ir amzina gyvenimo filosofija kuri deka pezonu islindo i gatves.

    ps gotai neuzsidarykit vien tarpusavyje yra zmoniu kurie yra gotai taciau patys net to nezino.

    AtsakytiPanaikinti
  57. As esu gotas... Bet nesirengiu visaip juodai ir pns bunu kaip ir visi bet viduje esu gotas....

    AtsakytiPanaikinti
  58. Baikit rasyt apie tuos gotu drabuzius, nes jau nusibodo aisku suprantu kad ateina nauju zmoniu kuriems labai idou suzinoti apie ju apranga, bet apie tai galima pasiskaityt senuose komentaruse..edas

    AtsakytiPanaikinti
  59. Gerai apie drabuzius baigta, bet jus pasakykit ar as gote.

    AtsakytiPanaikinti
  60. Gotika-sirdys, gotika zeidzia.. (ville valo)

    AtsakytiPanaikinti
  61. prasau, pizonai, nenubanalinkit gotikos!!! gatika tamsiojoj Edeno pusej..ne isivaizduojamam psichodelizme!

    AtsakytiPanaikinti
  62. O kokius papuosalus nesioja gotai? Koki makiaza darosi?

    AtsakytiPanaikinti
  63. na tikrai nenorėjau iš pradžių čia rašyt, bet patys suprantat... kažkas užkabina, neatitinka tavo gotikos "modelio" (haha) ir atsiranda toks stiprus noras įkišti ir savo trigrašį. Diskusija mane sužavėjo labiau nei pats straipsnis. "Mano gotika gotiškesnė už tavo gotiką" štai visa jūsų diskusijos esmė. Beveik kiekviename komentare radau daug įdomių dalykų su kuriais sunku nesutikt, bet taip pat ir tiek šlamšto, mielieji mano... Ne, nesmerkiu, baikit... Aš čia atėjau tik "savo šlamšto" ekspozicijai...
    Pirmasis komentaras buvo nuostabus, nes toks jaunatviškai nuoširdus :) man net graudu pasidarė, kai visi puolė kritikuoti jauną žmogų, kuris būtent tokių kaip jie ir buvo suklaidintas, kad egzistuoja tokie "tikri gotai". Jūs būsite atsakingi už jos nusivylimą, kai ji ieškos, neras arba ras ir nusivils. Na, tiek jau to...:) aš ne teisėja. tik prokurorė ;) haha
    Ir išvis, kam dar reikalingos subkultūros, jei ne tam, kad jungtų bendraminčius? Kas blogo tame, kad žmogelis nori sutikti daugiau tokių žmonių? nematau prasmės propaguoti vienatvę jaunam žmogui. niekas negimsta atsiskyrėliu. juo tampama, kai pavargstama... nuo kitų.

    vėliau visi užsipuolė taip vadinamus "pistgočius". kas čia vyksta? iš pradziu kovojama dėl teisės atrodyti taip kaip nori, o po to puolami 13-mečiai, kurie naudojasi ta iškovota teise? Viskas turi savo žavesio. Ir jaunatviškas maištas, ir vėmimas prie barbakano... ir vaiksčiojimas po teatrus, ir po kapines, ir dar velniai žino kas. ribokite save kokiomis tik norite sąvokomis, bet, vardan Dievo meilės, nepropaguokite to, klaidindami kitus. Aš tai sakau kaip žmogus, prisiimantis atsakomybę už tai , kad mano 12-os metų sesuo spyrė aukštakulnius dėvinčiai (vos vyresniai už ją) blondinei... su žodžiais "fyfoms mirtis".. kaip jums? pasakysit: "ai ai ai, negražu...negalima taip daryti...ji ne gotė. per tokias kaip ji apie mus "tikrus gotus" visuomenė sudaro klaidingą nuomonę"...ir nors gailiuosi, kad mano daroma įtaka įgavo būtent tokią agresyvią formą, galiu pasakyti tik: veidmainiai... nuo kada ir kodėl jums rūpi aplinkinių nuomonė? pistgočiai (cia jus juos taip vadinate) yra daug geresni už mus, senesiąją kartą, jie nuoširdūs... ir argi jūs nematote, kad jie va šitaip "neteisingai" interpretuoja mūsų pačių ankstesnius pasisakymus, mūsų veiksmus, mus.Daug mūsų pačių kaltės tame. pistgočiai ne iš savęs pačių atsirado. o Jūs jų kratotės, smerkiate, atstumiate..o juk čia jūsų vaikai,o kaip kitaip? Kalbate čia kaip išskirtinė žinduolių rūšis...tfu!
    ir kas ten per protinguolis išsireškė, kad 70 metais atsirado gotų porūšis, kuris susimaišė su pankais? ir dar save naikinantis.. nu nu... :) žinai, kartais geriau patylėti, jei pasidomėti jėgų nepakako:) visa šita slogioji subkultūra išsivystė iš pankų ir prieš tai jų nė kvapo nebuvo. ankstyvojoj savo stadijoj taip ir buvo vadinama "post-punk" arba "dark punk". Ir išskirtinis jų bruožas buvo būtent tai,kad jie nenaikino, kaip pankai, o tiesog "depresavo". pasyvesnė to paties maišto ir nesusitaikymo forma. Taip buvo iš pat pradžių ir nereikia spekuliuot ir iškraipyt istorijos.
    toliau dar gražiau:) atsiranda jaunimėlis akivaizdžiai pasisavinęs gotų apsirengimo stilių ir nepatenkintas tuo, kad juos vadina gotais. o tai ko jūs norėjote? ir kam jūs čia įrodinėjate, kad jūs tokie nesate? nu nesate, nereikia, nieks neverks:) bet jei jums nepatinka, kad jus taip vadina yra dvi išeitys: arba keist išvaizdą arba požiūrį:) vadinasi, spjaut ir nekreipt dėmesio.
    darbe aš dėviu kostiumėlį, nes darbe aš ne gotė, darbe aš verslininkė ir noriu sudaryti būtent tokį įspūdį. aš ne iš tų nevykelių, kurie verkšlena jog juos atleido iš darbo (išvarė iš univero, užsisėdo mokykloj) už tai, kad jie ne taip atrodo.

    dabar atsiras protinguolių, kurie pasakys, kad nesu gotė,jei nesijaučiu tokia 24 h per parą:) nusispjaut ant jūsų:) aš esu žmogus. ir kai aš gotikiniame vakarėlyje- aš gotė ir didžiąją laiko dalį aš gotė.bet kai aš myliuosi- aš mylimoji ir apie jokią gotiką net negalvoju. ir kai aš pirsteliu aš pirsteliu ne gotiškai, o žmogiškai:) ir jei kažkas man nepatinka, tai dėl savo ribotumo arba kvailumo, o ne dėl stiliaus arba muzikos. ir tikrai ne dėl bandos jausmo turėjimo ar neturėjimo:) neapykantą kaip ir simpatiją reikia užsitarnauti. aš griežtai to prisilaikau...

    na, gerai... papasakojau:) paatviravau. pasidalinau ir išreškiau nepasitenkinimą:) nepasitenkinimą kai kuriomis mintimis, o ne žmonėmis konkrečiai. o dabar laikas eit sesės auklėt. pakantumo mokint... siūlau ir jums į savo"revoliucijų" pasekmes atkreipt dėmesį...

    vis tiek žinau, kad žaidimas "my black is blacker than your black..." niekada nepasibaigs:) nes visi jūs vienodi:) jūs dėl to ir nesusigyvenat ramiai vienoj planetoj, kad tokie vienodi esat...
    niekada žmonės nesikeičia. keičiasi situacijos, laikas, bet tik ne mes... o istoriją rašo nugalėtojai;) o kiekvienais metais ateina nauji nugalėtojai. ir tie, kur bus po gotų... irgi bus "nesuprasti..vienintėliai ir nepakartojami...teisingi...true" :)

    ačiū už dėmesi (jei kažkas buvo ant tiek beviltiškas, kad paskaitytų iki mano komentaro ir net iki jo galo) cha cha :)

    AtsakytiPanaikinti
  64. Kam reikia kazkuo buti, jei gali buti savimi? Jei man patinka metalas, tai dar nereiskia, kad turiu rengtis kaip metalistas ir isbraukti kitas grupes is klausomu sarasu.

    AtsakytiPanaikinti
  65. kvaila net galvoti, kad turi kazkuo buti, turi kazkaip rengtis ir kazka is kazkur braukytis:)

    AtsakytiPanaikinti
  66. nzn ar buvo toks komentaras ar ne,bet tokia mano nuomone ir ji nesikeicia jau lb ilgai(tiesa sakant ziurint i siuolaikini jaunima,nemanau ar kada pasikeis...)
    gotika siuo metu pasidare tiesiog bandos mada! kaip ir daugelis kitu kulturu.aisku manau dar liko maza dalele,taciau tai tikriausiai tie zmones kurie gotais buvo dar pries 5-6m..
    neliko jokio originalumo,paslapties,tikejimo tuo ka daraj! dar pastebejau viena dalyka,kad jaunimas siuo metu lb daznai megsta keisti sawo stiliu(mazdaug viena diena as gotas,kita pankas,o sawaitgali eisiu i kluba:D). tai apie koki gyvenimo buda,isskirtinuma galima kalbet? zmones...apsidairykit! taip darosi ne tik su gotika! visi pamazu tampame viena pilka mase(ir nesvarbu kad siuo metu ivairiu kulturu yra daugiau nei patys galvojame).
    aciu uz demesi:)

    AtsakytiPanaikinti
  67. mhm..patinka man gotai,patinka man ir pankai,ir apskritai zmones turintys isskirtini stiliu,pasaulio suvokima ir t.t.bet pastebejau viena gotams budinga bruoza - labai jau jie pasikele i puikybe ir arogancija,mazdaug isivaizduoja esa tokiomis individualybemis - tarsi'geresni'uz salia esanti..bet kartais toje'pilkoje maseje' yra tokiu talentingu ir individualiu zmoniu..tik jie to nerodo viesai.nera'geresniu'ar'blogesniu'yra tik skirtingi,kitokie.

    AtsakytiPanaikinti
  68. sorry, neperskaichiau iki galo visu komentu, bet galec teigt, kad nors ir nesirengiu juodai, nesilankau gotu tusuose, bet shirdy taip jauciuos. ir ka dabar? ne ishvaizdoj esme, ir ne juoduose plaukuos. esme saves atradimas ir subrandinimas sieloj, sutvarkymas savo vidinio pasaulio. ir nereik skiest apie saves neatradusius paauglius, kuriems atrodo, kad ju niekas nesupranta ir tAada jie ima save vadint gotais. laikas parodys [nors ir dabar labai aishkiai matosi shios ''ale mados'' itaka] kam tai kaukes, o kam vidines busenos ishraishka.
    sekmes zhmones.
    live and lets to live.

    AtsakytiPanaikinti
  69. gerai gotai,gerai ir pankai ir apskritai gerai zmones su iskiryiniu stiliumi,pasauleziura ir t.t.-taip daug idomiau gyventi.bet pastebejau viena nemalone savybe,kuria turi gotai-labai daznai jie buna pasikele i puikybe ir arogancija.jei tu esi kitoks nereiskia,jog esi GERESNIS uz salia esanti.galbut tas salia esantis,ta'pilka mase'turi tiek gabumu ir talentu,tik to neafisuoja..todel teisdami kita zmogu pirma ivertinkit save..

    AtsakytiPanaikinti
  70. manau kad gotai nera kuo isskirtinei zmones.... jie yra tokie patys pilnaverciai zmogeliukai kaip ir kekvienas is cia esanciu bei rasanciu.... paskaiciau as cia viska ir supratau kad gotas yra netas kuris juodas, tai kas gali buti visas baltas, geltonas.... harakteryje viskas, gotas yra atviras, jis ras ka pasakyti kai kiti tyles, jis isklausis ir patars, ..... ka as dabar ir meginu padaryti... patarti, patarimas toks, kaip jau ir priestai buves nepazystu to zmogeliuko, bet jis gerai pasake, pirma paziurek i save, o paskui teisk kita.... ( Tio"Minas-GotH )

    AtsakytiPanaikinti
  71. Nuo pat mazens mane traukia gotiska muzika,literatura, tamsus atspalviai. Visa tai turi kazkokia paslapti kuri uzburia. Mokykloj manes niekas nemego, vadino atsiskyrele. Man tai buvo labai skaudu.Bandau pasikeist del saves ir del savo tevu, kurie neturedami sveiko supratimo apie gotu subkultura dreba, jog as klimpstu i satanizma, taciau tai padaryti labai sunku, kazkas tiesiog drasko is vidaus. Tikrai nezinau kaip elgtis, buciau labai dekinga, jei issakytumet savo nuomone.:)

    AtsakytiPanaikinti
  72. ash esu gote... ir manau kad gotishkumas nepriklauso nei nuo rubu ar pjaustytu ranku kajp daug kas mano,.... kazkada vienas vyras man einant pasake... kad ash bedieve ir tokius kaip ash reiktu pakart.... tai ishgirdusi ash nustebau kodel mes tokie ishskirtiniai? ka mes padareme tiems zmonems... kodel jie taip nori mus ishtrinti ish gyvenimo.... gal jie mano kad mes garbiname setona? na sejp nzn... gal kiti "gotai" yra tokie durneliai ir garbina setona pjaustosi ir geria krauja.... bet manau kad nuo to tikraj nebusi gotas... gotas esi tada kaj gimes pripazysti sawo esybe ir kai niuri tamsa tau pakelia nuotajka ar menkute zvakele izebia mintis tavo galwoje... man pakelia nuotajka nurios dajnos zvake rankoje ir wisiska tamsa su zvaigzdemis... niekinu tuos zmones kurie mano esa gotaj ir tuo puikuojasi kad tik ishsikirtu ish minios... tai niekinga... ash didziuojuosi kad esu gote nes ash tokia nuo gymimo... man patinka tamsa kuri padeda suprasti sawo mintis....

    AtsakytiPanaikinti
  73. manau kad nereikia noreti ar stengtis buti gotu,nereikia ieskot informacijos ir panasiai.zmogus turi pats jaust kad jis tox yra sirdyje.tada viskas buna savaime.ir jam nereikia jokiu pastangu jei jis elgiasi ir jauciasi kaip gotas.is tikruju ta juoda apranga yra beprasme jei tu nesijauti tox,jei nesijauti savas tarp ju.turi tai pajausti kad kitox tu but ir negali,ir gotu kultura nera vien juodi drabuziai,masyvus papuosalai ar ryskiai isdazytas veidas.svarbu kokia jo pasaulejauta ir pasauleziura...

    AtsakytiPanaikinti
  74. man is tikro nusispjaut gotai ar metalistai esat, svarbu zmonem islikit

    AtsakytiPanaikinti
  75. na pats saves nepriskiriu ne gotam ne metalistam ar dar kam.. pats tamsiai rengiosi nes nenoriu kad koks kitas zmogus prieitu ir kalbintu, tiesiog nemegstu bendraut su kitais, o tie pasakymai kad gotai satanistai tai juokina, satanistas gali but kad ir forsas ar dar koks kitas niekuo neissiskiriantis zmogus... o tie bandymai perkalbet kad pakeistai apranga ar dar ka daznai juokina, ypac kai pradeda rekt "ziurekit kaskoks d*****s prisiziurejo matricos", geriausia rengtis kaip pats nori ir elgtis nevaidinant kad tik pritaptai prie ko nors.....

    AtsakytiPanaikinti
  76. pasaulis tai vienas didelis,,copy-paste".visi visus kopina ir tas nervina.Nervina ir tas kad kai gotai pasidare ,,zinomi" tai iskart visos fifos eme pirkt kierzus ir rengtis juodai kad tipo tai madinga ir juos nori buti ,,krutos".o ant tu jaunesniu kurie tipo vaiksto juodai apsirenge ir taip pan tai nereik varyt,tegul sau vaiksto juk vistiek reik nuo kasko pradet.tie kas varo ant gotu tai tegul eina sikt!pasakiau viska ka norejau.End

    AtsakytiPanaikinti
  77. labas, paskaiciau jusu diskusijas ir kazkaip keista pasidare...vis kalbama apie tai, kad pseudo-gotai, kad apsimeta,k ad juodai rengiasi. zinot, prisiminiau savo sese. siaip ji mano jaunesnioji sese, bet visada tai as esu pavyzdis ir ji elgiasi panasiai kaip as.

    tai va, as niekada nebuvau kokia nors rozine fifa, ir man tikrai ne 15 ir ne 18 metu. manau, jau suvokiau, ko tikrai noriu is gyvenimo, kad neapsimetineju ir pan. na ir kas, kad rengiuosi juodai, megstu niuria muzika? bet man tuo paciu patinka ir post punk! na ir kad, kad daznai puolu i depresija? juk po keliu valandu pradesiu juoktis iki asaru! na ir kas, kad nekenciu klubu, diskoteku ir pan.? na ir kas, kad domiuosi mistika, mano kambary dega zvakes ir smilkalai...as to nesureiksminu, man tai kasdienybe, o mano draugams tai atrodo keista ir "gotiska" [shok!]...o man jie tada atrodo juokingi, kai bando ispraust mane i kazkokius remus. as laisvas zmogus, nepriklausomas nuo niekieno. hhmmm...o mano sesute dabar provokuoja visuomene [!] savo "gotisku" stiliumi, ir vis sako, kad ji ne gote[na kaigi, juk tru goth niekada neprisipazins, kad jis tru]...man velgi tai atrodo juokinga. na bet ka padarysi, neturiu nieko pries...kiekvienas daro, ka nori.

    as manau, kad tikrais gotais [ne tik muzikos ar juodumo aspektu]tampana tik tai vyresniajame amziuje, budami 15, negalime nieko taip vadinti. as patikesiu, kad zmogus gotas, jeigu jam 30 metu, jeigu jis tikrai zino ir suvokia, ka tai reiskia.

    AtsakytiPanaikinti
  78. Sveiki, noreciau Jums papasakoti savo pastebejimus apie gotus. Kaip Jus manote kodel tampama gotais? Manau turiu atsakyma. Kalbesiu ne apie jaunus vaikius, kurie seka mada. Nes gotas tai is tikruju tapo madingas reiskinys. Kalbu apie tuos "senuosius gotus". Tai va, stebejau apie 10 gotu ir padariau isvada:

    GOTAS, tai zmogus turintis problemu seimoje, dazniausiai jis uzauges(usi) be vieno is tevu, arba tevai yra issiskyre. Tapdamas gotu jis (i) nori pasislepti nuo zmoniu, buti atokiau nuo kitu ir tt... Jei ka domina galeciau parasyti ir daugiau. Tai paremta is mano bendravimo, stebejimo, patirties.

    Gaila, kad db neturiu laiko parasyciau daug daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  79. Sveiki, as irgi noreciau truputi pasamprotauti.
    Prisipazinsiu, neskaiciau cia visu komentaru, bet kiek paskaiciau tai truputi kai kuriu norai mane suglumino. "Noriu buti gotu(-e)" na ka tai reiskia? Viena diena prabudau, labas rytas, noriu buti gotu? Nejuokinkit. Tokie norai man labiau kvepia vaikiskumu ir nesusitupejimu, noru priskirti save kazkokiai subkulturai kuri tuo metu atrodo "kietai".
    Gotas, ne noras, o gyvenimo budas ir nesvarbu ar priklausai kaskokiam didesniam panasiai mastanciu buriui, ar esi vienas ir tuo gyveni kiekviena diena, nes toks esi. Juk nebutina sau musti i krutine ir visam pasauliui saukti "As gotas", kad kiti pamate ir isgirde tikrai tai galetu patvirtinti.

    AtsakytiPanaikinti
  80. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  81. Dieve, siais laikais visko gali tiketis.. Kas antras "protyngais" zodziais besimetantis - pseudointelektualas, ka jau kalbeti apie tam tikru subkulturu atmekdziojima. Na tiesiog zmones bando buti Gotais[priezasciu jau milijonas pamineta] ir iseina lyg sugedes telefonas, vienas pamato viena, kitas kita.. Papasakoja draugui/draugei.. Taip ir issiklaipo supratimas apie mus:-)

    AtsakytiPanaikinti
  82. As katalike, man labai patinka but gotikinio stiliaus baznycioje. Daug kas sako, jog esu gote,nors specialiai nesistengiu tokia but, rengiuosi kaip man patinka. Ir cia didziausia nesamone, kad gotai satanistai...

    AtsakytiPanaikinti
  83. pffff..... gotu nebuna....

    AtsakytiPanaikinti
  84. gotas yra savaasmenybe nepriimsiantis bet kokios fyfiskos sliundros kad ir kaip ji juodai issipuostu..

    AtsakytiPanaikinti
  85. pastebejau kad cia daug lepsiu, noriu-nenoriu, o man patinka kai apie mane blogai sneka, kai manes bijo sportine apranga vilkintis jaunuoliai,patinka vampyrizmas, naktis, lietus, zaibai.
    sielos ramybe...

    AtsakytiPanaikinti
  86. pastebejau kad cia daug lepsiu, noriu-nenoriu, o man patinka kai apie mane blogai sneka, kai manes bijo sportine apranga vilkintis jaunuoliai,patinka vampyrizmas, naktis, lietus, zaibai.
    sielos ramybe...

    AtsakytiPanaikinti
  87. Noreciau pabendraut su kuomnors is Vilniaus! su tais kurie suvokia Gotus kaip susidarusias individualybes kurios linksta link tamsesnes , bet ta prasme ne blogosios puses . Tai , kad pjaustymasis venu , vadinimasis kazkokiais zodziais tera zmoniu fetishas pan o ne dalykas skirtas butent gotukams, beje individualybes ar kitaip sielos ishraishka gotu yra juoda ir nieko nusotabaus , kaikurie nedrista ishsireikst , bet manau bent kiek reiketu tamsuji "as" parodyt , ir reiktu pagal galimybes tai daryt

    tai va ka domina pokalbis rasykit defas13@yahoo.com

    AtsakytiPanaikinti
  88. gotas tai ne juodai besirengentis pamėgdžiotojas ar satanistas koks paprastas žmogus baikit su savo steriotipais nors gyvenu Alytui Gotų tikru o ne šeip norinčių išsiskirti nera dauk " fyfos su juodais minekais ;D ir forsai juodais treningais" siauro mastymo žmonės morintys pasirodyti kietai ...

    AtsakytiPanaikinti
  89. siaubas... viską perskaičiau... labai jau kartojasi kai kurie komentarai. keista artodo komentaras turėtų būti straipsnio kritika, o čia va žmonės ginčijasi... kas gotas, kas ne... bet svarbu jums smagu :)
    su straispnio autorė/-iumi sutinku iš dalies :) kai kur požiūris skiriasi, bet tiek to :) esmė ta, kad gotas tai paprasčiausiai ne nudvėsusi žuvis, kuri kaip visa likusi pilkoji visuomenė, plaukia pasroviui :)
    tai tiek

    AtsakytiPanaikinti
  90. MARILYN MANSONAS ? taip, jis tikras gotas ! :) himas ? irgi. jie nieko netraukia, jie tiesiog zvaigzdes ! tai nera popsucha ! zmoniu nesupratimas yra popsucha, tikru gotu visada, buvo, ir bus ! gotai - moka linksmintis ir suvokia prasme, manau ju gyvenimas kur kas margesnis nei eilinio tradicinio vargano zmogelio, kuris nesugeba issikratyti is galvos kwailu peedikisku tradiciju, kurios daro is musu kwailius. "Taigi priimkite gotiką kaip niūresnę šio nuostabaus gyvenimo pusę, " - koks meslas, keliu maista ! nori pasakyt, kad jie yra klaida ? man tai nepatinka. velnias tai yra blogis kuriam atstovaujame visi, gotai ne isimtis, jus ka manot kad jie sventieji ? dar vienas bandymas kazka nepazistamo susieti su apastalais ? jie naturalus ir tikroviski, darantys si gyvenima tikrai prasminga ! nori isilieti i gotu bendruomene ? tapk ir isiliesi. buti tikru gotu yra nesunku, tereikia izvelgti abi pasaulio puses. neuztenka matyti vien tik tamsa ir blogi, reikai matyti geri ir sviesa, antraip tave paguldys i psixuske. nera ko kreipt demesio i nesimanelius kurie nesupranta gotu, jie tik paprasciasuia jiems pavydi, nes gotai gyvena daug idomiau ir linksmiau. metalistai yra grubus gotu atzvilgiu bet nera teisus, kadangi jie izvelgia tik viena puse pasaulio kaip ir daugelis zmoniu. ir palyginus yra eiliniai mirtingieji. gotai nera vampyrai - yra tik abstrakciai vaizduojama realybe grotesko israiskoje, kas nesupranta teatralizmo, tam sunku... iskrypimas tai ar ne sprendzia kiekivenas sau pats ir tegu savo nuomone pasilaiko sau. kazkuriai merginaij tiesiog nepavyko susipazinti su gerais gotais, jei reiktu tiesiog padalyvauti andegraundo kulturoj kad ji susivoktu savyje, nes pati esme ir slypi susipratime savyje kas as toks, ka as darau ar tai ka darau yra tikroviska. kazkuri sake kad yra ne gote ir verkia kad ja taip vadina - gal tu is tikruju gote, bet neverk del to - tau blogiau nuo to nebus ! :) "usidarytas goto kaip vampyro ivaizdis, kaip seksualaus aistringo nuodemingo zmogaus ivaizdis." tai teatraline israiksa kuria zmones labiau pamego is gotu gyvenimo negu pacius juos. juk sou visada priimtinesnis uz realybe tai tik dalis linkminimosi. ir tas procesas pritraukia liksusiuosius kurie nera gotai, bet tai itakos nedaro patiems gotams. "suvokime jog kuryba o ne naikinimas turi galia paveikti zmones" kuryba tai goto gyvenimas. as manau kad ta mergina kuri nori tapti gote, savyje rado panasumu su tikrias gotais ir tas viinis sauksmas anksciau ar veliau pades jai rasti kelia i gotikos pasauli, jau vien tas pastebimas noras ir susizavejimas tikrma gotui suteiktu nuostaba ir as manau kad neliktu kas nors abejingas tokiam zmogui jau vien del jo gebejimo mastyti ! automatiskai tokie zmones kulturia padaro kazkoki indeli ir atnesa kazka naujo, as manau jos ketinimas yra nuosirdus ir tas noras realizuotis yra pagristas o jei dar gotikoje, tai turetu tik teigimai paveikti si gotu judejima. ja liecia ne vidinis o isorinis aspektas, ji vidumi jau ir taip gote, o isorinis aspektas ja padarytu tik saugia, vadinasi merginaij tiesiog rfeikai geru draugu atstovaujanciu siai kulturai, ir to pacio esminio palaikymo, kad jos tikejimas ir sirdis neuzsidarytu bele kokiam norui kazka ieskoti savyje ir bendrauti su kitu zmoniu vidumi, kurie irgi to siekia ! nera ko pavydet ju ispudingam zavesiui - jis naturalus. sarkazmas , ironija - tai miela. liudesys - juodas kostiumas - tai pati geriausiai suderinta israiskos forma ! tokia tradicija ir yra beveik esmine gotu susikurimo priezastis, dedanti stabilu pagrinda ieskoti naujoviu. drakula nera gotas, tai tik susikto siurealizmo personazas, kuri suvaidino aktorius :) kraujo gerimo procesas gali suzaveti tik iskrypelius, bet jei perteiksime sia prasme kitaip, tai kraujo gerimas gali reiksti realizmo israiska grotesko formoje, apie tai, kaip esi edamas vampyru is visu pusiu kas diena, nes esi geresnes nuotaikos uz kitus, krikscionisku tiesu megejus, kurie nieko daugiau nedaro tik knisa nuotika savo bevertemis sentencijomis apie gyvenima, kai tuo tarpu tu istikruju gyveni ir stengiesi kad tai nesiliautu, o ta adaptacija i tavo prota is kitokiu nei tu zmoniu, kurie nekencia gotu, tave griauna, nes jie patys nezino ko nori ir tave is karto daro auka, situacijos atpirkimo oziu, tipo cia esi nenormalus nepageidaujamas - slyktus kriskcionys ! turiu jus pradziuginti tuos kurie nekencia gotu, jog dabar gotai yra subtilenis negu seniau ir yra kitokie - daug geresni ! :) ir jums iki ju vapsce toli, nes ju pats egzistavimo principas pakites yra ir veikiausia jus ju net nemaqtot, man gaila tik tu vaiku kuriuos eda urodai visokie kia tie bando biski arciau eiti i gotikos esme. cia yra bjaurios nervingos megstancios esti zmoniu nervus visuomenes tokie sunys, kuriu zvilgsnis uzsikabina ant tylaus ramaus niekm nieko blogo nedarancio zmogaus ir ji paprasciausia pazemina (as tokiam snuki sumalciau) yra dar tokie kurie labai nekencia ir vadina juos pisgociais, as tokiu gailiuosi, nes jie patys yra pis-nezinau kas , rusis be pavadinimo ! neprisiderine prie jokiui kulturu siuksles ir del to neturintys jokio pripazinimo menkystos , niekinnatys viska, kas turi prasme, kai patys jos nesupranta, ir danzia, labai daznai mes nesivarginame tokiu suprasti - nes suprasti nera ka. (sori uz klaidas) , o jei manot kad gotu nera, tai pradekit mastyt is naujo ir suraskit juos arba tuos, kurie jums iki siol nebuvo gotai. "GOTAS, tai zmogus turintis problemu seimoje, dazniausiai jis uzauges(usi) be vieno is tevu, arba tevai yra issiskyre" - tai gali buti ir tiesa, bet tai tik realybes padarinys, tu ka nori pasakyti visi mes traumuoti ? na maziau ar daugiau nuo tokiu debilisku komentaru galima tikrai likti traumuotu, cia jau smeiztas, kuri galima taikyti daznai kaip norejima tik niekinti. jeigu taip ir yra - ziurek kad ir tau taip kada nebutu ! KAD tu izvelgei viena puse tai dar nereikia kad tu supratai viska kaip yra, tiesiog tavo poziuris i gotika nera nuosirdus ir tu vertinti tik pacius zemeiausiu zmogiskus problemu nelaimiu ir kitokio meslo darinius, kurie nedaro paciam gotikos judejimui itakos, mes visi galime ateiti is blogio ir galime kilti i geri, jei tik to norime. daznai tas skausmas ir yra tikra gotu susikurimo priezastis, taip tai tiesa, juoda apranga , asaros veide - tai tik parodo, kaip yra zmoniu, kuriuos lesa kiti, stipresni uz juos, lauzdami niekindami ju silpna morale, bet neapsirik kai tu uzsirausi kada ant stipresnes morales asmenio kuris tave gali padeti i tokia pacia pozivija ir tu verksi kai busi psixologiskai p[alauzta gulesi duobeje ir noresi mirti vemti gersi alkoholi ir tau niekas nepades, apie sia liudna tiesa tu niekam veikiausiai net neprasitarsi. taip , zmonija yra tamsa, gali reks kalbet vis tiek busi nematomas, iskyrus tuos atvejus, jeigu prisiderines malsi suda ir bandysi savo nuomone iskelti auksciau uz kito jau atkartodamas 19 kartu perpompuotas mintis vis kitoje formoje, padailindmas kableliu ir tasku sistema, padidindamas zodziu isidestimo gama .
    mane stebina kad kazkas bando pyzdavo ta pati esmini goto juoda rengimosi stiliu, kai jis yra pagrindinis zenklas ir pagrindine kaip taisykle, iskirianti kazka tokio kitokio negu amzinaij tas pats viskas turi buti . pats siekimas susitapatinti su gotikos kultura yra nenusikaltimas ir tai visksia ne aklas tikejimas, nes pati gotika yra pazengusi toli, o su ja usispazindi nera galimybiu nes lietuvoje sita mados tendencija labai lievai prigijo del visuomenes bukumo. tai normali , i nauj socialini sektoriu besiskaidanti visuomene, kaip emo pankai, kuriuos siuo metu mala su sudais, kai sie save bando apginti ir nors ir sunkiai ten sekasi kam aiskinti save,. tai tolygu kas piktai slyksciai bobai isaiksinti kaip tu jautiesi, kuri tau pasiulytu tik isitrint galva i zeme.

    jei nori gali parasyti siam autoriui
    juodas_tunelis@blog.lt
    labai skubejau padariau daug klaidu, bet esme ne zodziuose rasyti tikrai moku tiesiog rasau uzsimerkes nes ir taip matau kad cia ka pasakysi nesupras tai man px isakiau visas mintis kurios buvo su manimi, tai svarbiausia

    AtsakytiPanaikinti