trečiadienis, rugpjūčio 03, 2005

Kiek kainuoja Jėzaus kraujas?



Šiaip, sunku net komentuoti, skaitant tokias reklamas. O tylėti irgi nesinori. Nepagalvokit, kad čia dabar noriu šaipytis iš Katalikų bažnyčios. Man tikrai ne tas pats kokie dalykėliai yra brukami mano tėvams ir draugams. O ir aš pats negaliu savęs radikaliai atsieti nuo bažnyčios kurios nariai man paskelbė Evangeliją ir kuriai priklauso mano artimieji.
Ir man ne tas pats, kad iš Jėzaus palikto įsako jo atminimui ir bendravimui laužyti duoną bei gerti iš vienos taurės - dabar daromas biznis.
Ši reklama katalikiškame leidinyje (Seleziečių žinios) su užvadinimu "Amžinosios šv. Mišios" tikrai pritrenkia. Tereikia užsirašyti į tam tikrą draugiją ir už tave tris kartus per dieną amžinai bus pilstomas Jėzaus kraujas tau net nedalyvaujant. Ir tai labai „papigiai“. Tik 40 Lt už dušią. Ir be to, į šią draugiją galima įrašyti net to nežinančius žmones, net ir mirusius žmones. Kažkaip panašiai kaip pas mormonus su mirusiųjų krikštu gaunasi. Tereikia už save ar už kokį visai to nežinantį asmenį persiųsti pašto perlaidą - 40 Lt ir jau kraujas liejasi laisvai tris kart per dieną. Na, žinoma, valiuta valiutai nelygi, bet jei žiūrėt į skaičius, tai sakyčiau infliacija ir čia paveikė kainą. Judas pardavė tik už 30.
Taip, gal pinigai naudojami ir kilniais tikslais, nesiginčiju, bet vis tiek negaliu suprasti tokio biznio.

15 komentarų:

  1. kiek mažokas paveikslėlis, kad būtų įmanoma perskaityt...

    AtsakytiPanaikinti
  2. na va, jau geriau matosi, bet nuo to tik baisiau pasidaro. :-) :-(
    manau, kad šv. mišių, kaip pasikartojančios kristaus kūno aukos, idėja yra niekam tikusi. juk ir raštas kalba, kad kristus mirė "kartą ir visiems laikams" (Hbr 7,27). mišių koncepcija ir leidžia vykti tokiems dalykams.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, galim sutikti ir be gincu, kad tai absurdiska ir visiskai bedieviska ideja.
    Nors nieko naujo - katalikai visada prekiauja Jezaus krauju, o Jezus yra amzinoj aukos padetyje (ant kryziaus). Kokiais zodziais beivilktu (bekrauje auka ir t.t.) -esme vis tiek ta pati - prekyba, gali nueit ir uzsipirkt misias (kartu ir Jezaus kraujo ir kuno)beveik uz ka tik nori.
    Taigi esme turetu buti ne KAIP siulo, o kad is viso SIULO.
    Katalikybe nepasikeis, kad ir kiek ja grazintume ir pudruotume -tai bus tie patys viduramziai su ritualais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, Linai, nesakyk. Keičiasi po truputi vaizdas ir katalikų bažnyčioje. Tik matyt dar reikia laiko...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėl Kristaus ant kryžiaus belieka tik pacituoti Pauliaus žodžius: "Žydai reikalauja stebuklų, graikai ieško išminties, o mes skelbiame Kristų nukryžiuotąjį, kuris žydams yra papiktinimas, pagonims ­ kvailysė" (1 Kor 1,22-23).

    Tai dėl šitos perspektyvos visiškai nepykstu ant katalikų. Tokie protestantų kaltinimai lieka tik niekiniai. Protestantai su savo kovom ir eretikų mirties bausmėmis Kalvino Ženevoje bei Airijos problema niekuo neparodo, kad jie geriau ir teisingiau seka Kristumi.

    Vėlgi, tenka krapštytis iš akies rastą ir ieškoti konstruktyvių būdų, kaip atrasti bendrą kalbą. Nereikėtų įsivaizduoti, kad protestantizmas - tai jau tikrosios krikščionybės atstatymas nubraukiant keletą amžių. Jis buvo reikalingas, nors ne būtinai tokia pačia forma, kaip įvyko, o įvykęs padarė pakankamai klaidų.

    Gelbsti ir transformuoja, galų gale, nei katalikybė, nei protestantizmas, o Dievas, kuris turi savųjų abiejose stovyklose.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Simonas teisus - gelbsti ne katalikybe, ne protestantizmas ar kokios nors kitos zmoniu susikurtos religijos, bet Dievas ir vien tik Dievas.

    Bet jeigu zmones prisiskiria patys sau ir savo grupėms tam tikru galiu, tai kodel dali ju nepardavus, kaip ir atliekamu bulviu ar uzaugintu paršeliu?

    Turiu pasakyti, jog bilieto kaina man būtų prieinama. 40 litų, ir dangaus karalystės vartai atsiveria. Uz tuos mano 40 litu jie ten kazkur vel prikaltu Jėzu prie kryziaus. Va tai ir sulaiko. Kazko nesinori samdyti budeliu nei uz 40 litų, nei uz 30 sidabriniu. Bet jeigu snekesiume atvirai, tai as pats esu į Jo kuna ivares ne viena vini. Ir ne visas - iš nežinojimo...

    Vieni daro viena kvailyste, o as darau dvi kitas ir ne kiek ne mazesnes. Zinoma, nenoriu pateisinti prekybos Jėzaus krauju, sita nesamone - gera proga prisiminti, kur veda svetimu galiu uzurpavimas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zinute apie svetimu galiu uzurpavima yra mano, bet kazkodel puslapyje atsidure anonimiskai. Atsiprasau.
    Petras

    AtsakytiPanaikinti
  8. :-) aš kažkaip ir pagalvojau - petras čia kalba. sveikas, petrai!

    AtsakytiPanaikinti
  9. būčiau nieko nerašius, bet kol internete ieškojau ar iš tikro yra tokia bažnyčia (nesisekė nieko rast), atėjo minčių.. tarkim pradžiai galima atskirti, mišias ir narystę. darau prielaidą kad viena iš katalikų maldos formų - mišios ir galvoju toliau. kiek piktina tai, kad bet kur kitur būtų taip - kasdien po triskart per dieną būtų meldžiamasi už draugijos narius, mokančius po 40lt mokestį? taigi, viena, kai sako kad tu kažką remi tais pinigais, bet kai rašo, kad "gauni maldos malones", tai skamba ne kaip. ne malonės, o verslas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Va būtent, Ugne, aš irgi manau, kad paremti vaikų prieglaudą būtų visai geras dalykas, bet jau pats pavadinimas uždeda akcentą visai kitur.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jo Simonai, tu cia gerai apie mirties bausmes - bet negali lyginti 13- 14 nuteistu zenevoje, su milijonus prazudziusia inkvizicija. Ir tai neatima protestantams teises kalbeti, kad misios - visiska stabmeldyste, viens, Dievo isniekinimas, du, spiritizmas, trys.
    Visiskai sutinku, kad Jezaus sekejai nesidalina i stovyklas - bet visiska nesamone sekti Jezumi ir suprasti, kokia supuvusi ir bedieviska yra aplinka, kurioje esi.
    Tikintiems yra vienas vardiklis - Biblija. Ko ten neras, to neprivalo ir krikscionis daryti. O kaip tik misiu ten ir nerasime. Beje, nereikia ziureti ir labai ekumeniskai - misios ne maldos forma, o tas pats kasdienis Jezaus AUKOJIMAS ir KRYZIAVIMAS. Joks zmogus neturi teises to daryti.
    To toleruoti as nematau jokio pagrindo. Tuo labiau uz pinigus.
    Daiktus reikia vadinti savo vardais - tai nusikaltimas pries Dieva.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nu čia tu, Linai, riabiai perlenkiai su spiritizmais.

    AtsakytiPanaikinti
  13. linai, paskaityk antrą komentarą ir spėk iš trijų kartų, ar aš bandau sakyti, kad mišių aukojimas yra skatintinas ar toleruotinas dalykas. bet mišios - ne vien aukojimas. spėk iš dar trijų kartų - ar daugiau skirtumų, ar panašumų su protestantų pamaldomis rasi mišiose?

    ir dar - tai tu sakai yra lygiai tiek pat svarbu kaip tu tai sakai. taip parašyta mano biblijoj.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Joakimai, o kur tu radai si biznio planiuka? Ar tai is tiesu susije su katalikais? Ar tai nera kokiu nors apsukriu vyruku sugalvotas budas pasipildyti kisene, na, kaip ir kaliniu isradimas pasipildyti savo saskaita, viliojant visokiais islosimais prekybos centruose ir kitur, tereikia pasakyti savo kortele numeri ir koda...
    Net jeigu tai nelegaliu sukciu darbas, vis delto jie labai gerai perprato religijos esme.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na, kad ne kalinių tai darbas, o katalikų vienuolių seleziečių. Iš jų leidžiamo žurnalo nuskenavau.

    AtsakytiPanaikinti