penktadienis, balandžio 28, 2006

Atviras laiškas giesmių kūrėjams

Jau seniai ką berašiau į šį mūsų puslapiuką. Žiūriu, kad ir kiti ne baisiai aktyvūs buvo patapę. Tai dabar bandau situaciją taisyt. Tik ką baigiau versti ir publikavau Brian McLareno Atvirą laišką giesmių kūrėjams. Siūlau ir jums pasiskaityti. Tęsinys mano puslapyje.

Šis atviras laiškas pirmą kartą buvo išspausdintas žurnale Worship Leader Magazine. Laiškas buvo adaptuotas ir perspausdintas gavus autoriaus leidimą. Vertimui taip pat buvo gautas autoriaus leidimas. Straipsnio originalą rasite čia.

Brian McLarenSveiki gyvi, giesmių autoriai, šlovintojai, šlovinimo vadovai, muzikantai ir menininkai bei bendrakeleiviai sekantys Jėzumi.

Keletą pastarųjų metų turiu privilegiją nemažai keliauti, lankyti ir kalbėtis su jaunais besiformuojančiais vadovais. Galbūt esu kviečiamas jiems kalbėti pagal sistemą „man daugiau, nei keturiasdešimt“ ir galbūt todėl, kad daugelis jų bando suprasti postmodernizmo iššūkius, dėl kurių man pačiam nuslinko beveik visi plaukai ir apie kuriuos esu parašęs keletą knygų. Sugrįžęs namo tarnauju bažnyčios, kuri apsisprendė žengti į postmodernizmo platybes bei drąsiai ir užtikrintai pažvelgti jo iššūkiams į akis. Sakau „drąsiai ir užtikrintai“ suprasdamas, kad bažnyčia dar neturi žemėlapių, kurie galėtų jai padėti patirti šį nuotykį, todėl iš tiesų neturime aiškaus supratimo, kur einame, išskyrus tai, kad bandome sekti Jėzumi. Turbūt jaučiamės panašiai, kaip Izraelio vaikai, palikę modernizmo Egiptą ir perėję Jūrą į nežinomybės dykumą. Viliamės, kad Dievo siųstas dulkių debesis ir ugnies stulpas ves mus dieną ir naktį.

(skaitykite toliau…)

1 komentaras:

  1. Gerai mąsto tas Brian. Jau parašiau komentariuką Simono dienoraštyje, o čia dar noriu tik pacituoti man labai strigusią straipsnio mintį:
    "Daugeliui krikščionių pasaulis vis dar skirtas bažnyčiai. Tai – kaip kasykla, kurioje kasame žmones ir statome iš jų bažnyčią, kas ir yra šios teorijos esmė. Naujai besivystančioje teologijoje ir dvasingumo formavime tai – siaubingas vaizdinys. Jis atspindi modernių industrinių gigantų išprievartautą ir išgrobstytą gamtą. Tai – vaizdinys, kuriame bažnyčia tėra dar viena industrija, kuri vis ima ir ima. O, kaip jis skiriasi nuo vaizdinio, kur apaštališka bendruomenė į pasaulį siunčiama būti Kristaus rankomis, kojomis, akimis, šypsena ir širdimi!"

    AtsakytiPanaikinti