šeštadienis, sausio 15, 2005

newsFEED - RSS/ATOM

Kas yra RSS?

RSS (Really Simple Syndication) – tai specialiu formatu pateikiama internete skelbiama informacija.

Informacija, pateikta RSS formatu, yra skaitoma specialios kompiuteryje įdiegiamos programos pagalba.

Kodėl būtent dienoraščiai pateikiami RSS formatu?

Dienoraščiuose skelbiamos informacijos kiekis nėra didelis, ji atsinaujina nereguliariai, todėl lankytojai gali ir pražiopsoti naujausius Bangiečio pamąstymus. Dėl to nusprendėme pateikti galimybę dienoraščius skaityti RSS formatu.

Vietoj to, kad prenumeruotis el.paštu įspėjimus apie atsinaujinusius vartotojo dienoraščius, nuo šiol galite pasinaudoję RSS skaitymo programa nedelsiant sužinoti ką naujo vartotojas parašė savo dienoraštyje net neužsukę į jo puslapį!

Kokios programos reikalingos norint skaityti dienoraščius RSS formatu?


Nepriklausomai nuo to, kurią operacijų sistemą (Windows, Mac OS X, Linux ar kitokią) naudojate, prie kokio kompiuterio sėdite, paprasčiausia RSS srautus prenumeruoti Google Reader'iu. Apie jį galite pasiskaityti lietuviškai Vikipedijos straipsnyje. Tiesa, jums prireiks Gmail sąskaitos, kuri yra visiškai nemokama.

Windows: rekomenduojame programą FeedReader (http://www.feedreader.com). Tiesiogiai atsisiųsti šią programą galite iš čia »
Įsidiegę šią programą, spauskite "New", tada įveskite pasirinkto Bangiečio dienoraščio RSS nuorodą (tai nuoroda su paveiksliuku RSS 2.0). Nukopijuoti šią nuorodą galite paspaudę ant RSS paveiksliuko dešinį pelės mygtuką ir pasrinkę "Copy Shortcut".

Taip pat galite pamėginti naudotis RssReader ( http://www.rssreader.com/) programa.

Kokia iš to nauda?

FeedReader ir kitos RSS skaitymo programos nuolatos tikrina jūsų nurodytą dienoraštį ir jums praneš, kai dienoraštyje atsiras naujas įrašas.

Ačiū Sarukui iš Bitės dienoraščių

2 komentarai:

  1. MMM...ir as isirasiau sia programele,taciau nelabai suprantu,kaip skaityti dienorascius.gal kas galetu papasakoti? laurat@b4net.lt

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man visgi programos nelabai patiko. Ir kompą apkrauna ir šiaip kažko neprilipo. O dabar naudoju internetinį variantą google reader'į ir vargo nematau. Laiks nuo laiko pasitikrinu. Ir tai galiu daryti iš bet kurio kompo.

    AtsakytiPanaikinti